Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

CJRenaJohnson

Please Read My Article about the Championship Mud Racing Season Opener

Recommended Posts

Hey everyone. I am really enjoying this community so far!

I wanted to share with you all my article that just came out about the Championship Mud Racing Event Season Opener. It helps me the more people that go and view my article and I would love any input, suggestions or questions that any of you have. I try to stay in touch with the ATV Enthusiasts across the nation so I can do stories that you all want to read. So please help me be able to keep doing that by going and clicking on my article and letting me know what you think. As always, I am always open to story ideas that any of you have!

Go the link below to read the article and see the pictures from that event. Thanks for your help and support! CJ

Click here --> ATV Source - Racing - 2009 - Championship Mud Racing 2nd Season begins in style at Carolina Adventure World

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
    • By mikeexplorer
      Actually have a long weekend off, usually we work the holidays but the plant shut down to install a new switchgear so lucky me! Took a ride on an old railroad grade that is now a recreational trail and legal to ride. There are a few places to stop and get something to eat. Michelle is driving her old quad, a 2010 366 which I kept as a backup machine. Her Alterra developed a hard starting problem at Snow Shoe, so it will be off to the dealer to adjust the valves. Was good to give this machine a nice long cruise run as it doesn't see many miles anymore.
       







    • By Jeremy SK
      MICTUNING 20.5 Inch  light bar  choose 60% off coupon before you order    https://www.amazon.com/dp/B075F39QYK/ref=cm_sw_em_r_mt_dp_U_revnDb1PKQ6C7  
    • By LMI
      Hey all,
      It's been a while since I posted.  Fan trouble and the replacement I sourced on amazon is still working great on my 2005 Suzuki KQ700.
      Unfortunately this year I lost my outdoor best friend.  He's that go to guy for everything … the day run, may walleye opener, last minute hey my boat's at work get your a$$ over here with your rod and let's go kinda buddy.   I bought the quad last year in March and with him gave it the once over and prepped it for fall hunting season, but cancer took him before we could enjoy this new aspect of outdoor life.  We planned an October trip into the bush with our quads guns and tent trailer.   It never happened.   A tribute to our fallen and lost.... But in their memory take the opportunity to grasp every minute of the outdoors you can, life is short... you can sleep at the end...
      I've curious what everyone has been doing to prep for the spring season.  I mounted my battery and the quad started up straight and easy, just powered it up once or twice to juice the injectors and it fired up after a couple of seconds.  I let it run, confirmed fan started, checked charge voltage.  all good. I did all my oils in the fall to make sure no water was present anywhere so skipped that this spring.
      So what have I done over the winter to prep for quadding?  I've been researching.  This year I am going to cross over quading with brook trout fishing.  So I have been pouring over my old maps from my youth, google maps... looking for those faint markings of trails I can't travel in my F150 (well not yet, paint still looks pretty good ).
       
       
       
       
    • By Gunny
      Sadly, my tracking days are over for this season ...    ... Hope you enjoy the video ....          ...
  • Similar Tagged Content

    • By toonces
      My mother has just developed a fairly serious case of sciatica, which is a condition where you have some serious leg pain as the result of a pinched sciatic nerve. One of the exercises she does in physical therapy is simply the therapist holding onto her foot and pulling away from her hips as she lays on her back on a table. To replicate this exercise at home they have recommended an inversion table (where you turn upside down and hang from your feet), but since she's not too keen on this idea I'm trying to figure out how to replicate this exercise...which is where the idea of a remotely operated winch comes in.
      I don't really have a wide range of knowledge when it comes to what equipment is out there that can help me accomplish this goal, but I'm not too shabby at designing things and since I just installed a superwinch on my grizz this is the first idea I've come up with.
      Basically I'm imagining using some kind of winch whose rope would be worked through a pulley system that would end attached to a shoe which Mom would put on, lie down and use the remote switch to gently stretch the leg.
      - Winch (if an ATV winch) would be powered by a 12v car battery hooked up to a trickle charger
      - Safety mechanisms would include...
      - a light switch dimmer inline between the 12v battery and the winch so speed can be adjusted.
      - possibly using one of those stretchy rubber exercise resistance bands in the line segment to regulate and ease the pulling
      - a remote power cut off switch paired with the remote 'in/out' switch
      Honestly I could just go ahead and make this system myself, and I'm fairly sure it would work, but I thought I'd bounce this idea off a mechanically minded community to see if there are any ideas how I could improve on the design.
      Since I'm only familiar with ATV winches at this point that's what I've imagined using. But if anyone is aware of a 110v based winch that would be more appropriate, that would surely help in simplifying powering the system since it'll be located indoors. Only requirement for the winch would be that it would need both an in and out function operated by a remote switch. And since the winch would only need to pull between 10-20 lbs it wouldn't need to be nearly as beefy as the ATV type.
      Sorry for the long write up here but I'm certainly glad for your time and open to your opinions and suggestions.
    • By surbike11
      Thanks in advance for any help or guidance. I was out riding the other day and lost all spark. I have read every thread on every forum that I could find and have not found an answer. I have checked the codes and its 00. I have ohm metered the stator and crank sensor. I have also replaced the coil pack. I have inspected and cleaned all connections. I do not mud the machine, it is mostly used at the hunting lease for working plots. When I installed the new coil I held the plug on the side of the engine and got 2 little sparks when first turning over and then nothing again. When you turn the machine over like this it eventually flashes EFI on the screen. I checked both wires that go to the coil and noticed that both have ground continuity. While turning over the blue and white one cycle from around 1v to almost 12v. The battery has a full charge and I am at a total loss. I took the kill switch apart and all looked well. Oh yea and all fuses are good. Help me please I am getting very frustrated. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...