Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

sandrider

2004 Suzuki LTZ400 blowing fuses

Recommended Posts

i keep blowing the fuse by my battery, from what i can tell it runs my kill switch. i dont have a manual, YET! when it blows i lose all power to lights, starter,etc...

i already checked the wiring from k/s and everything looks good as far as i can tell, no breaks, nothing corroted. any suggestions would be grately appriciated ,

thanks, oh yeah its an 04- ltz400

Edited by sandrider

Share this post


Link to post
Share on other sites


What is the year make and model?

You've got a short somewhere. What are you doing before the fuse blows? Is it immediate when connecting the battery or replacing the fuse?

I would hook up a meter and start pulling fuses and diconnect connections until you find the circuit that returns it back to normal. Then you will have a direction to go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went riding in the dunes w/o any problems, the next day i started it up and road down the road to a trail near my house. I went up a steep dirt hill, road down idling in 3rd, killed it at the bottom then wouldn't start. I don't have a meter but i will get some help. Thanks for the diagram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How are you making out with it?

* Changed your title to be more descriptive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By Hondasher
      I have a 2004 Polaris Trail Boss 330 and I want to eventually fix it up if possible, but the thing is the transmission or Gearbox that allows you to shift into forward and reverse and such isn't connect to the engine at all, it isn't even bolted into the frame. Anyways the Secondary Driven clutch is missing. The ignition was busted so I switched it out and tried to hook up power to it and the lights wouldn't light up and it wouldn't try to let me start it with the electric starter. 
       
      So I bridged the connectors on the starter solenoid and it cranks the motor. I was wondering if anyone knew why the dash lights don't work or any of the buttons. I did find a cable disconnected I have a picture of maybe someone can tell me what it's supposed to be connected to. It has 3 wires going to the connect Green Purple Red. I'll enclose a picture of it and where it is connected on the wiring harness. 
       


    • By Michael France
      I have a Kawasaki Bayou 220 KLF220A and I cannot get it to start using the starter button. I have replaced the starter solenoid and the starter relay. I have followed the wiring diagram in the repair manual and it looks like the switch is working well, the neutral and reverse relay have power running through them and appear tp be working correctly. However, I can not find a wire runnng the the starter button that has power on it. Anybody have any idea what the break down is?
    • By Rick Shropshire
      Happy New Year all! Remember not to operate any vehicles while under the influence, you could get busted or worse, you could get hurt or hurt someone else who's playing it safe and end up in jail. Have fun and be safe.
    • By Vybrano Cz
      (I don't have manual and there isn't one on the internet)
      It's a 150cc ATV, automatic transmission, automatic starter, with zero electric devices.
      I have to mount at least some front/rear lights. But for how many watts should I aim in total on entire ATV? You know, for example there are 10/50/200 Watt lights. But it's impossible to order some, when I don't know if I should keep entire ATV under 100 Watts? Under 500 Watts? Under 1000 Watts?
  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Steve1266
      I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...