Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

yzchopper

2006 Raptor 80 Idle screw adjustment

Recommended Posts

How do I and where is the idle screw adjustment for a boys' Raptor 80? After it warms up and sometimes when it is cold, it will not idle very well, mostly when it warms up though. I have looked for the adjustment and cannot find it. I must be blind. It has approximately 15 hrs on it since new in April 2006. Anyway, please help me.

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites


The fuel screw should be in the same place as on your other Raptor, just in front of the floatbowl, on the bottom of the carb. That might help. After it warms up, will it idle with the choke on? If so, you could have an air leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey thanks I will take a look and see if I can adjust it. It will idle on partial choke but not full choke. Full choke will make it die, even the partial choke tries to make it die if you run it for too long.

Thanks for the help, I do appreciate it.

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

I stand corrected, looking at the diagram that AJMboy provided, the the idle and pilot screws are both located on the side of the carb, the pilot circuit adjustment is probably the one behind the blind plug.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Venom
      Anybody know the proper way to get out the Frame bushings on a Raptor 80.... Last thing I need to do before powdercoating the frame... Any help is appreciated
    • By MarkinAR
      Working on my oldest son's buddy's 2000 Big Bear.  He was having some power loss at WOT so i thought it worth while to clean the carb and put at kit in it...or at least clean the OEM jets and use the new orings that come in the kit.  It starts and idles like a champ, but dies and wants to backfire with any throttle at all.  I assume lean because it will run decent with the choke on. Air screw adjusted fine, nice crisp idle.  This one has fuel/air screw, low speed jet, mid jet, and main jet.  I was assuming just trash in the low speed circuit so pulled it and cleaned again, still does the same. 
      Two questions I guess:
      1. Does it sound most likely trash in the off idle circuit?  This one has a few more passages and jets than I'm used to...and a darn diaphragm.
      2. It now really wants to leak at the bowl drain screw.  It doesn't seem to tighten enough to completely stop the flow.  Seat looks good, screw was dirty but cleaned up fine with a touch of 2000 grit paper.  First for me.  Any idea here?
    • By Ryann Racho
      So Id say about 2 years back I bought a 2013 Polaris Sportsman 500 H.O. off of my uncle. It ran perfectly, nothing wrong at all. I usually go mudding with it or just ride trails with buddies. So as you would assume, the quad is quite dirty from sitting for a few weeks.
       
      STUTTERING PROBLEM: I noticed one day out of nowhere that in high gear at 15-20 MPH, I was already maxed out at 4500-5000 RPM  It would get to 15-20 mph, max out on rpms and start sputtering. It sounded like it was basically acting like it couldn’t go any faster than this.
       
      IDLING PROBLEM: I was fucking with the carberator the other day maybe thinking that is causing my sputtering, and now my idle will shoot up to 2600 on start usually, then I will turn the throttle adjustment down to the normal 1400. The rpms with then fluctuate 10-30 rpms back and forth repeatedly, it will then run for about another 30-60 seconds and the RPMs will slowly drop to about 900-1000 RPM and stall out. I replaced the carburetor and everything seems to be working perfect on that, no leaks and what not but it’s still acting strange. Also, I’ve noticed that when looking into the Electronic Throttle Control that two plates that aren’t supposed to touch have to be WAY past touching to even try to fire up. Even when set at a wide open throttle like that, I still have to give it some throttle to get it to fire up.
       
      Here is what I have done so far: 
      Checked the belt and clutch
      Changed out spark plug (Last one was covered in carbon)
      Cleaned the intake and air box
      Replaced the carburetor
      Replaced the inline fuel filter
      Checked that all lines on carburetor are connected into the right spots
      Checked If intake boot was cracked (Not from what I can see)
      Unhooked and reattached new carburetor (About 4-5 times)
      Cleaned battery terminals and battery off
      Shut on and off Gas Line Cutoff Valve
       
       
       
      My next thoughts are that maybe the TPS is fucked up or maybe the Spark Arrestor is plugged with mud. I was thinking tomorrow to purge the exhaust and also check the ohms output on the TPS.
       
      ANY HELP IS GREATLY APPRECIATED. I HAVE BEEN BATTLING THIS FOR WEEK AND REALLY WANT TO GO RIDING. THANK YOU!
    • By stinky
      I have an Outlaw 110 that will struggle to turn the engine over. Jump starting doesn't help other than the battery will drain LONG before the bike eventually starts, so is required. If you keep messing with it long enough it will eventually magically begin to crank fine and sometimes finally start. Once we finally get the bike to start and warm it up thoroughly, it will turn over and start just fine the rest of the day like nothing ever happened... next day it won't turn over again.  Internet research has found lots of people saying they replaced starters, starter clutch, wiring, etc. but with only about 50/50 success rate for their particular problems... and I never found anybody describing a problem like mine, so I'm looking for advice/experience. Would rather not just start blindly throwing parts at it. Does anybody have any thoughts/ideas?
    • By Brian Simmons
      I have a 2003 Polaris Predator 500 . I know my valves need adjusted . Here recently I`ve had to bump start it . And i noticed a power differents  . Now it won`t bump start . Did i mess anything up ? Or can I still just adjust the valves . By the way does anyone have a video of how to do a valve job on it ? Let me know ASAP !!!??? Thank you 
       
  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      If we had a dollar for every time the question “Which is really faster, the 700 or the 450?” shows up in our inbox, mailbox, or voicemail, we’d be putting this magazine together from a bungalow on a barely inhabited tropical isle named Quadhama.
      http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1603755,00.html
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
    • By bodatiouskid
      Have a 2002 Polaris Sportsman 700 that only has 34mi. on a carb & ring job.
      Cut the gas off today to drain carb.Now engine will not idle.If I open throttle will run,but let off & will cut off.Can screw idle in with no change.
      What happened? Why did this happen when fuel ran out?
      Please help me,my ATV is a daily driver.
      Please help!!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...