Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

You're not adding rider skill to the equation.. Stock for stock I was putting 400s to bed all day long. In no way am I putting the 400 down.

Share this post


Link to post
Share on other sites


He is just as good a rider as I am. On the trails with everyone we ride there is no one faster over me and him. Now my cousin on his 450R LMAO dont get me started he shoulda bought a 200ex

My dad is even getting better. these were not completely stock machines at the time I had a white bro's full and he had a HMF slipon and I had a UNI airfilter and he had something in his. Other than jetting that was the only thing done to them at the time.

All I ride is XC style stuff. If he upped his RPM's he would beat me a bit farther his rev's out in fifth mine dont hit the full 9100 RPM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was my point. The 450 Revs higher and has more gear.I think the full system vs. the slip-on played a roll in how close you were.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yup rev's higher and if its a kick start it will rev faster as well. it might had played a role in it but I dont think it could be much.

Share this post


Link to post
Share on other sites


another idea. what would a outlaw 525 be like? I've heard that their better at trails than tracks. Is that a big difference from the 400/450?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Outlaw 525 is a fast machine but it would get eaten by 450's on a track because of the weight issue, and the IRS does not allow for the same kind of maneuvering that you would need to win on an MX track. In a drag race, I think it would keep up with anything out there with the exception of the KTM and the Outlaw S, which use the same motor and a solid axle rear end, so they are alot lighter. It is an excellent trail machine, and like I said the ride is incredible, that is without a doubt the machine I would choose if I needed something that was kinder to my aching body.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By goldeneagle
      I have a 2000 warrior thats seems to run fine. But I am having a problem with the gas boiling in the tank. Does anyone else have this problem or can anyone give me suggestions on how to fix this issue? Thanks Bill.
    • By Dave Ayoub
      Ok i am not quick to jump on a forum and post a question without doing my own part and trying to research and solve the problem myself but I cannot find any definitive information anywhere about my problem. I have a Big Bear 350 that I picked up very cheap which had been sitting in a field for years. I am not new to building wheelers but this one has me beat. After rebuilding top end and replacing the carb it fires right up. The vin has some number worn off from being next to the shifter but from the parts in the clutch i assume it is early since 87 parts seem to be the only ones that match. Thats when the plot thickened. 
      Reverse works fine but when in the forward gears it would not go past 1st and was hard to get into neutral. ie. a it took a million clicks up to thump into 1 and as many down to find neutral. still never getting past 1st. within minutes i could hear metal screeching and whirling around in the clutch side of the motor. I took the cover off to find that 3 out of the 4 springs on the centrifugal clutch had broken and were shredded. Also the black mechanism that the pawl on shift shaft grabs moves was loose so it wasnt always grab to change the gear on the transmission. I tightened that mech, and replaced the springs assuming it would solve the problem since the gears were not actually changing from the lever and the carrier should obviously not only have 1 spring left. 
      After putting everything back together it did go into 1st fairly easy but then i again couldnt get it back to N without a million clicks down and couldnt get it to go past 1st. I did one time get it into a higher gear who knows what one but i gained some speed and dropped rpm.
      If i jack both the front and the back wheels off the ground and run the motor it becomes much easier to shift and i can get it to run through the gears pretty well. Usually going into N without a huge fight. not perfect but it does hit neutral and roar while spinning the wheels instead of gain rpm and with the power. 
      I have tried every possible position on the clutch adjustment screw without any noticeable result. I think this could potentially be where my problem lies at this point.
      does anyone know if the case is supposed to be threaded? because mine is not. obviously it seems as though it should be since every other bike ive touched has been. i even took the cover off my quadrunner to make sure it wasnt crazy.
      when the screw is adjusted and the jam nut tightened the screw will just slide back out since there is no threading in the case. accomplishing nothing. 
       
      Does anyone have any insight on any of this? Are my plates stuck, Centrif clutch worn out, case stripped or something else crazy im over looking? 
       


    • By StolenATV
      On Wednesday, September 18, our ATV was stolen from in front of our house after the locks were cut. This was around 2-3:15 AM.
      We realize the likelihood of ever finding the four-wheeler again is slim to none, but we had to try and put the word out there. We have put countless hours in to restoring this Banshee. It was more than just a passion project, it also was our investment for a down payment for our future house. We are devastated and beyond heart-broken. If you see any suspicious postings on Facebook Marketplace, Letgo, Craigslist, etc., or have any other information, please contact us or the Prince William County PD.
      *Update* We received a tip last night that it was possibly posted on Facebook Marketplace around 8AM yesterday morning with only pictures of the front and of the back of the ATV. The description only said: PM for more details. This came up in someone’s FB Marketplace feed that has it set for a 50 mile radius from Hartwood, VA. She also has her feed set to automatically translate everything into Spanish, so It could also possibly be posted in Spanish.
      WHAT WAS STOLEN:
      2004 Yamaha Banshee YFZ 350
      White plastics with bright green and pink graphics/stickers
      STOLEN FROM:
      Prince William County, Triangle, Virginia
      $500 REWARD FOR INFORMATION LEADING TO RECOVERY. BONUS FOR CONVICTION.
      The post Stolen From Our Front Porch – 2004 Yamaha Banshee YFZ 350 appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By dbconn55
      Hi guys I have a 2003 Arctic 250 4X4 it starts idles and runs great for about 10 min. then it spits and sputters and dies but it starts right up like nothing happened idles good till you give gas and it does it again let off the gas and it's idling great again this goes on for about 15 to 20 min. and then it takes off runs good all day like nothing was wrong.
      I cleaned the carburetor it looked like a new one inside found a little gunk in one orifice, new air filter no crimped lines air line to tank good I did put a meter on the battery idling it said 16.5 V that's high I think would a voltage regulator cause this?
      Suzuki shop wanted to sale me a stator for $556.00 but said it could be something else also thought I'd see what you guys say about it
      Thanks
    • By J Printz
      i have a 2004 Yamaha Kodiak 450 and it is losing oil but does not smoke what is it
  • Similar Tagged Content

    • By jimbo1944
      Greetings,
      I have a 1998 Yamaha big bear 350, new to this. When its cold it is very difficult to shift. Once its warm its ok, however, my old feet don't like the shifting. I saw on ebay a hand shifter conversion kit. Any advice, I live in the Low Country of SC no hills, I use the machine around the farm for corning and scouting.
      Thanks,
      Jim
    • By neo33ny
      Long story short, I have an lt160 with a quad racer swingarm. It needs new front pivot bearings. Whoever swapped the swingarm used pipe and stacks of washers to space it but it still seemed to have quite a bit of play. My question is how would I go about spacing it more "legit"?. It's just going to be a beater for around the farm but I don't want it totally cob jobbed. From the looks of it, it's just a matter of aligning it, measuring and finding something to shim the gaps. Correct me if I'm wrong or if there's a better or proper way to go about this. Also not sure what I would use for spacers. Any help/tips would be appreciated. Thanks.
    • By spitfire
      Found and 1986 lt160f that has had the head removed. Firstly, the engine has sat outside in the elements for a long period of time. The timing chain is rusty but their appears to little or water in the oil. Do you think that it is worth salvaging and if so, what would you do to motor to remove the rust. Thanks
    • By jeffreyscott
      i got a 2003 polaris sportsman 500 ho when i start it up it idles ok but when i go it squeals and shuts off like something is locking up thanks jeff
    • By jeffreyscott
      i just went over to the motor sports store and got a remote for my winch it used to i just got the four wheeler a little while ago im trying to touble shoot it and was just wondering if anybody had that issue before thanks jeff
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...