Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

sailorchuck

2004 Arctic Cat 500 4WD Not Working

Recommended Posts

:confused:Hello--I have a 2004 Arctic Cat 500. When I select 4 wheel drive nothing happens. I can hear the solind working but no front lock up. Need help--- Edited by Ajmboy

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you solved your problem?

I edited your thread title because it did not include the year, make, and model, or a desfriptive issue. Maybe people will find it now and respond. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are still having problems I would take the actuator off the atv and take it apart and inspect the plastic gears. Make sure you seal it with silicone when you reassemble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:biggrin:Well riders---I found out why my front end would not engage... You are not going to believe this but the rubber boot that covers the front of the drive shaft was torn and let the shaft silde back about 3/8". Now who would have thought that this boot is what holds the shaft into the front end. AC did not have a clue what was wrong. I found out my just messing around trying to figure out this Prolblem. Any body else haveing this prolblem check and make sure the boot is not torn. Chuck:cute:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mo Salem
      So my front hub broke, I’d like to put aftermarket on. Hard to find new oe ones. Please help. I’m new to all of this, I have some car knowledge and try to apply it
    • By PolarisRich
      I thought I would make a quick "How-to" on setting wheel alignment since I was flipping my tie rod ends and I was going to have to re-align the wheels anyways.
      Here's some of the tools you will need...

      1.) Start with the ATV on a smooth and level surface, like a cement garage floor or driveway.

      2.)Center up (Eyeball It) the handle bars and lock them into place with 2 ratchet straps, one on each side of handle bars. This of course prevents them from moving when your adjusting the tie-rods.

      3.) Place two Jack Stands approximately 2 feet in front of the atv even with the outside edge of the two front wheels.

      4.) Wrap a length of string all the way around the ATV and Jack Stands, Start and end at the rear hitch. Make sure the string is the same height from the ground on all 4 wheels. I like to attach a few elastic bands to both ends of the string before attaching the string to the hitch. This makes it easier to adjust the strings when moving the Jack Stands.

      4.) Break lose the inner and outer tie-rod nuts. NOTE! Make sure you use 2 wrenches, one on the nut and one on the ball joint. Damage can occur by only using one wrench.

      5.) Adjust the string by moving the Jack Stands in or out untill the string just touches both of the side surfaces of the rear tires on each side of the ATV. This will take some time to get it right but it needs to be done!

      Check manufacturers wheel alignment specifications on your specific make and model before you adjust any components.
      For this wheel alignment I'm using the Polaris Specs which seems to be a common setting.
      Polaris - The recommended toe alignment is 1/8″ to 1/4″ toe out. This is a total amount, not per wheel.
      6.) On the front rim, measure the distance from the string to the rim at the front and rear edges of the rim. The rear measurement should be 1/16″ - 1/8″ (.2 to .3 cm) more than the front measurement.


      7.) If an adjustment is necessary, Turn the tie rod itself with a wrench or your hand in small increments. It doesn't take much to move the tire a long way, so go slow. Keep re-checking your measurement's until you have a 1/16″ - 1/8″ differance to the string.

      6.) Once your satisfied that you have the correct "Toe Out" measurements you can tighten up the inner and outter tie-rod nuts on both sides. AGAIN...make sure to use 2 wrenches.
      7.) Now take your ATV for a test drive to test your adjustments. If it still pulls one way or the other, just repeat the above steps to tweek the adjustments again utill your happy.
      The whole process only takes about 15-20 min.
    • By seth baronie
      Need a stock drive clutch for a 2015 sportsman XP 1000. Part number 1322953
      [email protected]
      paypal ready
    • By StolenATV
      Bike was on my 2003 Starcraft Starshuttle which was also stolen
      The post Stolen 2004 Suzuki LTZ 400 appeared first on Stolen 911.
      View the full article
    • By Todd Barrett
      Hi all 
      I'm finding it rather difficult to find 10"x6" front rims. My question is will 12"x7" fit and will there be enough clarence when on full lock? 
  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...