Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tazman6789

very unhappy with first test trial of 07 vinson 500

Recommended Posts

ok so i bought a 07 suzuki vinson brand new from the dealer. i currently have 120 miles on it thats all. Took my atv out so Tionesta, PA this weekend about a 2 1/2 hour trip. It rained on sat for about an hour, mean time my atv sat under a tree wating for the cold rain to go away. So rain stops wipe the very little amount of water off the atv. go to fire it up gauges come on push start button. Hear the starter relay hum and no start... ok maybe just battery low. pull start and go on my way. get 2 seconds down the trail. Hit my brakes and my gauge cluster shuts off and flickers and goes crazy. let off the brakes it comes back on... continues doing this for about 8 hours. night time rolls around go for a night ride. same ordeal no elec start and gauges not working but now my headlights are barely on and flickering... i thought atvs were suppose to take a beating and keep on rolling. this gets a lil rain on it and goes haywire. Isnt the cluster suppose to be waterproof or at least water resistant? any suggestions what to do with this thing? im very unhappy with it right now. Should i just take back to dealer and shove it down his throat for selling me this or what? i have what the dealer called a 6 month bumper to bumper warranty? any suggestions would be great. Thanks for any help

Share this post


Link to post
Share on other sites


Take it back and have them check it out. My wifes KingQuad is AWSOME! It has been through deeeeep mud, rain storms and power washing with out a single issue. All makes have a problem now and then, let them make it right.

Share this post


Link to post
Share on other sites


now that its dried out for a day it acts like nothing happened making me think its a wire short some place all gauges work starts fine works great... even before the trip i noticed after i let the atv sit for a week or so it wouldn't elec start it would just make the relay hum like the battery was almost dead. Thought nothing of it till this weekend when it wouldnt stop doing that. Guess ill get it wet and take it back to dealer even tho the dealer i got it from was a bunch of idiots in the first place. guy didnt even know to check the coolant level before they send out a brand new machine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you weren't from Mentor I would have guessed you bought it from Park Honda in Canton. There service department really sucks!! What dealer did you buy from?

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you read my old post you will see i already had one crappy run in with the service center there so im dreading taking this thing back there cause its a 40 min drive from my house and have a feeling theyre gonna try to get out of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


glad to see some riders here in ohio! im from canton and hate park honda/HARDINGS they suck i go to action in alliance oh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
glad to see some riders here in ohio! im from canton and hate park honda/HARDINGS they suck i go to action in alliance oh.

Action is great! But they are almost an hour away from my house. I have had good luck with Roush Motor Sports in Medina as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok so i bought a 07 suzuki vinson brand new from the dealer. i currently have 120 miles on it thats all. Took my atv out so Tionesta, PA this weekend about a 2 1/2 hour trip. It rained on sat for about an hour, mean time my atv sat under a tree wating for the cold rain to go away. So rain stops wipe the very little amount of water off the atv. go to fire it up gauges come on push start button. Hear the starter relay hum and no start... ok maybe just battery low. pull start and go on my way. get 2 seconds down the trail. Hit my brakes and my gauge cluster shuts off and flickers and goes crazy. let off the brakes it comes back on... continues doing this for about 8 hours. night time rolls around go for a night ride. same ordeal no elec start and gauges not working but now my headlights are barely on and flickering... i thought atvs were suppose to take a beating and keep on rolling. this gets a lil rain on it and goes haywire. Isnt the cluster suppose to be waterproof or at least water resistant? any suggestions what to do with this thing? im very unhappy with it right now. Should i just take back to dealer and shove it down his throat for selling me this or what? i have what the dealer called a 6 month bumper to bumper warranty? any suggestions would be great. Thanks for any help

Did you get this problem worked out? I just bought the same quad, brand new and zero probs out of mine...I assume yours was a leftover from 2007 like mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i have to take it to the dealer problem im having is i work until 5 every night by time i go home load up and get out to dealer they're closed. ill get it out there eventually. hope its something stupid cause the atv runs like a champ besides the elec problems. Tried starting again lastnight and it wouldnt elec start so we'll see

Share this post


Link to post
Share on other sites

well i feel like a dummy know. decided to clean it up today befor taking it to the dealer. decided to pop the seat off and check out under there... well dumb a$$ me should have checked here in the first place. The spot where the fuses and starter relay are under the seat were completely submerged in water the drain plug was pluged up cause somehow a ton of woodchips and crap got under there and blocked the drain. let the water all drain out and let it dry... SURPRISE it all works again including the elec start. also the negative battery terminal had a lil bit of crud on it again im going to have to put terminal protector on them.... oh well

Share this post


Link to post
Share on other sites


Insert NEWB jokes here lol now only if i had a place to ride right behind my house still... hate moving into suburbia with no place to ride

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By crochet homemade
      I have bought a 1996 suzuki king quad 300 and I have noticed that it smokes but I have put oil in it and plenty of gas had to fix shifter bc the nuts and bolts came out somewhere. I have had to replace the wire for the starter but now when I try to start it it wont idle at all and when it does run it smokes really bad like a whitish blue I guess, and it likes to stall a lot. So anybody can help me out please and thank you

      10000000_310855426253462_714534016610467840_n.mp4
    • By Stephanie Webb
      please help cant figure out how to bypass rev limiter in my suzuki quad master 500
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By Brandon Bollinger
      Doesnt seem to make the sound all the time. Mostly does it under load or going up an incline. Its kind of like a clunk and or grinding noise, Kind of hard to decipher. Today while going up an incline it actually stopped and it sounds like something spinning and then it ingauged again and it would move. I checked the clutches and installed a new belt before it did that also. Rear drive shaft seems ok where U joint is too. Has all new rear CV shafts and bearings and al new bushings in rear arms. Also flushed out the rear Diff with no shavings. Any ideas or where to check. 
    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
  • Similar Tagged Content

    • By Alois Specht
      Hi there , have a KAZUMA 500 JAGUAR the rear diff is permanently locked , how can I get it out of lock just about tried everything I think, ?? .  Thank you your help is appreciated.
       
    • By mrfartsalot
      i have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that the primary cvt clutch is rusted on any ideas on how to get it off i want to try to reuse it if possible.
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By colin james
      View File 1996-2000 Polaris Sportsman 335/500 Service Manual
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
      Submitter colin james Submitted 10/19/2018 Category Polaris ATV  
    • By colin james
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...