Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts



Since motorcylcles and atv's don't use a pcv valve to vent crankcase pressure, there is just a straight ventline that goes into the air box, so a little bit of oil in the air box is somewhat normal, if you over fill the oil it will make it a bit worse. Worn rings or valve guides will pressurize the crankcase more than usuall and you will get an abnormal amount of oil in the airbox. If you have tipped the machine over, that could cause oil to run straight through the vent hose. Please post the year make and model of the machine you are talking about.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you change the oil recently?

When filling the oil you should check the repair manual for the correct amount of oil. The AC oil change kit provides enough oil for an oil change but not the exact amount. If you add all the oil you will have overfilled it.

Finally some engines check the oil level with the dipstick screwed into the engine and some with it resting above on the threads. If you think this may be the problem I can find the specifics for your model. Let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have oil coming out of the front drain in my air intake assembly. What could cause this? Has anyone ever had this problem?

What year and model is your cat?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I asked him for more info on his machine too. I think that was another one time poster, he hasn't come back since his original post on 9-29.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey arcticcat400, any follow up on this?

Bump...year, make, and model please....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bump again....arcticcat400 please respond to your thread. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Randel1
      I am trying to put a 1994 Suzuki 250 quadrunner back into service. I have it up and running like new but need to replace the plastics as they are brittle and crumbling due to age and sun exposure. I would like to purchase new parts either OEM or aftermarket but have had little luck in finding them. I would even consider used or salvaged parts in serviceable condition. Any help in locating these parts would be greatly appreciated. Thanks in advance.
    • By Venom
      Hi All,
      I did a total restoration on a 2003 Yamaha Raptor 80. Rebuilt the engine and tranny.. Started it up today and it runs great. Took it for a ride and the transmission worked perfectly. Adjusted the carb a little more and went for another ride. It ran awesome, pulled into the workshop shifted into neutral ( Neutral light came on) and shut off the bike. went to roll it and noticed she would not roll. Turned on the key and neutral light was on... After some troubleshooting I found that she is in first gear with the neutral light on and will not shift into neutral... It seems to up shift fine into 2nd and 3rd and then back down to 1st. I am hoping somebody can shed some light on what is happening... Thanks for any help...

    • By Jeremy Morris
      If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 
      I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal
      50 shipped in the US and 55 to Canada

    • By bradleyheathhays
      Damn, it took 30 years of driving to cause my first accident, and on Friday the damn 13th. Did a low speed rear end into the back of a lifted truck and got into it's trailer receiver. The only place it made contact with was at the very front center of the hood close to where it latches. Unfortunately the impact was enough that there's a longitudinal hump in the middle of the hood now, bowed 6 inches on each side above the quarter panels, which weren't involved at all thank God. Both my headlights are cracked at the top, but not because they got hit; I think it was because the hood and it's latch was pushed back during the collision possibly deforming the support structure, causing the to separate. The hood is lifted up about 3 inches above each headlight and when looking in at the support material just behind each headlight, one side shows cracks and the other cracks and about a 1/2 gap in the material. Can't tell but it may resemble fiberglass, not really sure? My best guess is that the whole front bumper is gonna have to come off and that entire front support piece be replaced. Any advice on how hard this can be? I do a lot of my own work but I really don't want to be getting into this especially with the weather getting so bad now.


      When I go junkyard shopping for parts, what year Tauruses are compatible with my '02?
    • By Daniel Gibson
      Working on a bayou 220 that has been ran extremely hard it's whole life. Literally had almost an inch thick dirt/oil covering the motor. Yeah that bad. Surprisingly it runs though. I cleaned the carb and tank multiple times. They're clean enough to eat off of. Readjusted valve lash and set timing. Was about 3 teeth off. It cranks good and runs good only problem is I have to cover the carb intake basically choking the hell out of it for it to start. The com choke works fine. It does this each time I start it regardless of temperature both ambient or motor. Wth? Compression is at 115psi I get 130s if I put a little oil in the piston chamber. Please help. Thanks 
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...