Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

kvnkrk

Just got new atv - 1986 suzuki LT230s!

Recommended Posts



just to add another link http://www.cheapcycleparts.com/ATV.aspx?s_kwcid=TC|8710|cheap%20cycle%20parts||S||4436108787&gclid=CO_06Mvo2J0CFdBB5god5SJ1rQ. just checked they have everything oem for your atv this site is great. this is were i got all my parts from for my 94 polaris project. Great people. very quick for responding to your emails and answering all the questions u need answered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found a set on ebay that has 3 arms sets in it for 40.00 so far which is good because I just won one for 12.00. I'll have to check out that cheapcycle place. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys I was wondering what my bore size was in my jug but don't know how to convert it. I mesured the bore with a dial caliper and the numbers are- 2" the next number is 6 and the next wich is on the dial is 18 thousandths. Does anyone know an approximate bore size for these numbers. Would like to know before I take it to machine shop next couple of weeks. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


One inch is equal to 2.54cm or 25.4 mm. Using that conversion, your cylinder bore is 66.4972mm, if your measurement is accurate. There are 66mm to 68mm available in .5mm increments. You are basically at 66.5mm now, so I would recommend boring to 67mm, that will leave room for 2 more .5mm increases.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i have an orange one of these quads and yours looks like a 1986 - 1989 lt 230 sport all parts for these years are inerchangeable if you are getting blue spark then that means you have super strong spark. should try starting with a little gas in the cylinder or starting fluid if it dies after running a couple seconds try cleaning the carb and see if it gets gas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By lanow
      Hi Everyone,
      I am new to this forum and hope that someone out there can help me, I have an early Suzuki King Quad 300 (280cc) which starts intstantly every time but at about half revs or there abouts it starts spluttering and will not rev any higher, this fault is present whether choke is applied or not, some one suggested that silencer maybe be clogged so removed baffle but no improvement have removed carb and stripped 3 times but still no joy.
      Any ideas would be most welcome.
      Cheers Rob
    • By mrfartsalot
      i have a 1986 yamaha moto 4 200 and was wondering if i could put a 350 or 300 jug and piston on it to bump up the cc?
    • By StolenATV
      1987 Suzuki LT 80 and 2007 Honda CRF 50 dirt bike stolen out of my driveway on July 4th. Anyone with info that recovers them will get $400 no questions asked.
      Thanks
      The post Suzuki LT 80 Quad And Honda Dirt Bike appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By StolenATV
      Bike was on my 2003 Starcraft Starshuttle which was also stolen
      The post Stolen 2004 Suzuki LTZ 400 appeared first on Stolen 911.
      View the full article
  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      Indicators that tell you to check your toe-in.
    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By chuckcnm
      Hi, just picked up a MOTO 4 YFM255 and want to replace the rear brake pads. How do I get to the back. Guessing I need to remove the brake disk, question any easy way to do this?
      Thanks
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...