Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

pointblaynk

1994 bigbear 350 4x4 shifting problem

Recommended Posts

my big bear has a problem shifting. it goes into first fine but sometime i have to try to shift a couple times to get it in 2nd and 3rd gear. could the clutches be bad what all could it be? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


The first thing I would check is the shift ratchet, it is on the opposite side of the shift lever behind the side cover. If everything is in order there, you may have to split the cases and inspect the transmission. Could be the shift cam, forks, gears, washers misplaced between gears.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
    • By Hondasher
      I picked up a 1997 Yamaha Big Bear 350 2X4 a week or so back in non running condition, apparently they said it needed a new carburetor or a battery, I cleaned the carburetor thoroughly and got it running on idle and without choke now and it shifts into all the gears even into reverse. Aside from making me bounce a little when trying to start out with a bit of throttle the shock suffice to say needs work. Anyways I made a video of it running and would like your opinions on it, as to how it sounds while running. It seems like it has a little whine I'm not sure why that is maybe someone can tell me what it is. Anyways here is the video.
       
    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
    • By Scott Sirr
      I need to figure out how to clean/fix or replace my neutral switch assembly On my 2008 Yamaha big bear 400 as generally the neutral light doesn’t come on when it is in neutral. To get it to come on I have to wiggle the foot shifter and hold it in just the right spot.
      I have googled it and can’t find much on the 400’s. I can’t find a service manual online and the parts manual is super vague.
      I think it is in the right side engine cover area, but not certain. 
       Any help would be great. thanks
      Scott
    • By Bronson Weddle
      I have a 1999 250 Yamaha bear tracker was told it needed a coil to run got into it to day found out that the kill switch was wired together then I found were they put a new cdi on it they cut all the plugs off the stator wires and the cdi wires I found bits and pieces of wireing diagrams blue pick up wire to red and white green wire to white and green wire rolled it over Had a test light on the coil wire it showed there was juice going to it but no spark on the plug and the coil is a brand new one put it on before trying to test the spark did I miss something or have something hooked up wrong already have plans on a new cdi and stator and pick up coil before I go that far like to hear it run. Thank you for the help in advance 
  • Similar Tagged Content

    • By Reece K.
      I just recently bought a 1994 Yamaha Timberwolf 4x4 from a buddy who had the wheeler sitting in his garage for 7 years. I got it home and fired it up pushed it out of the garage and tried to shift it and it wouldn't shift. First it would click like it was shifting, but the wheeler wouldn't move and when I hit the gas it revved up like I was in nuetral. After trying some more it became stuck in 1st gear and wouldnt shift at all. But it later broke loose agian and acts like it is in neutral again. I took the motor off the machine to make it easier to work on.After asking friends they were convinced it was a clutch problem but after opening up the casing for the clutch I don't see anything out of the ordinary and am concerned that it may be a transmission problem. Any help would be greatly appreciated thank you.
    • By M0BJT
      Hi Everyone
      This is my first post and I was wondering if there is anyone who can help me solve a problem I have with my Yamaha Kodiak 400 4x4 Fitted with a Mikuni Carburetor . The year of the quad is around 1998, the reason I am not sure of the date is, there wasn't any paperwork and no details on the frame either.
      The quad had a bad leak from the carb overflow which indicated that the float needle valve was blocked or passing so I replaced this and put everything back together. The quad ran really well until I took it onto some rough ground to have a ride around, a few hours later the engine started to run really rough as if the engine was flooding. I have removed the carb again and cleaned the needle valve out and the whole of the carb just in case there where any dirt behind it. Engine now runs fine again but fuel has started to run out the carb overflow again.
      I have tried everything to try and stop the fuel leaking out the overflow but its still happening. My last thoughts where to adjust the float level and its still happening.
      Has anyone got any thoughts on the problem or could suggest whats causing the fuel leaking out the overflow.
      Thanks for reading
      Kevin
    • By Billie
      :confused:need a repair manual or help in what to look for thank you Bill
      for you muddober to make clear to you the neutral light and the gear light
      do not light up win shifting fuses are good Iuse my CAt for hunting im dissable the atv is my leag s thank you
    • By mallen14
      Looking for anybody who can point me towards a free service manual for 1998 Big Bear 350. I found the sticky thread but all the links, from 2012, no longer work. If anybody has one please let me know. Thanks
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...