Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

josephnbl91

2005 Honda Rincon 650 4x4 not engaging

Recommended Posts

Just went riding recently the four wheel drive worked perfectly fine for about an hour or two. then all of the sudden when i went to engage it again it would not engage the front diff. the light comes on but the four wheel drive will not. does anyone have any ideas about what could cause this? or has had this same problem before any help will be appreciated. thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites


There is probably an actuator located on the diff housing, I would check the wires and any relays in the circuit as well as the actuator itself. If the light comes on, that makes me think that the signal is getting sent at least to the light, but may not be getting all the way to the actuator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats what i had in mind its my dads four wheeler i just didnt get a chance to check it yet. i need to get it done before we go riding next week. thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The shift is not going in all the way for some reason.....u gotta see whats causing that problem or it can be ur wires as well.....

Share this post


Link to post
Share on other sites


definitely agreeing with DD on this one...check the wire...see if you get power to the front differential....have you heard any odd noises coming from the dif..i.e. grinding or clicking?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also agree with DirtDemon, there must be a solenoid or actuator somewhere there. Get a wiring diagram. Do you have a manual?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Tiffany Rowland
      I am working on a Honda sportrax I just got my daughter for get birthday and the reverse and neutral light are not working. When I traced the wire down I saw that it wasn't plugged in but I don't see where it is supposed to connect. Does any one have a general idea of where I should look?

    • By MarkinAR
      And the new 300FW is already wounded. Something got in a bind and blew the whole chunk of case out around the primary drive gear at the back of the motor. In the pic you can see the crack along the top...there is a big chunk missing from the bottom. And it won't roll....but the front and rear diffs both seem fine. Unfortunate. This looks to be a bit of a project. Still feels like it will shift through gears so i'm wondering if the ring and pinion just jumped a bit and blew something to pieces.  I have a parts bike.  But will this require the case to be split and transmission completely disassembled?  I assume you can't just slide the broken primary drive out and slide the replacement in?
       

    • By Buell
      I have a 05 sportsman 700 carb and I also have tires and rims from an 19 Polaris General. Bolt pattern is the same. Do I need to change out the studs to be bigger?
    • By Rich1028
      Division 3: East North Central (Illinois, Indiana, Michigan, Ohio, and Wisconsin)
      Leota Michigan Trail Riding First One Of The New Year!
      http://www.upnorthtrails.org/trails/leota-trail.html
       
  • Similar Tagged Content

    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By M0BJT
      Hi Everyone
      This is my first post and I was wondering if there is anyone who can help me solve a problem I have with my Yamaha Kodiak 400 4x4 Fitted with a Mikuni Carburetor . The year of the quad is around 1998, the reason I am not sure of the date is, there wasn't any paperwork and no details on the frame either.
      The quad had a bad leak from the carb overflow which indicated that the float needle valve was blocked or passing so I replaced this and put everything back together. The quad ran really well until I took it onto some rough ground to have a ride around, a few hours later the engine started to run really rough as if the engine was flooding. I have removed the carb again and cleaned the needle valve out and the whole of the carb just in case there where any dirt behind it. Engine now runs fine again but fuel has started to run out the carb overflow again.
      I have tried everything to try and stop the fuel leaking out the overflow but its still happening. My last thoughts where to adjust the float level and its still happening.
      Has anyone got any thoughts on the problem or could suggest whats causing the fuel leaking out the overflow.
      Thanks for reading
      Kevin
    • By Billie
      :confused:need a repair manual or help in what to look for thank you Bill
      for you muddober to make clear to you the neutral light and the gear light
      do not light up win shifting fuses are good Iuse my CAt for hunting im dissable the atv is my leag s thank you
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...