Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

kquerel

2007 arctic cat 700 EFI Flashing Display Screen

Recommended Posts

Hello All,

I'm new to this Forum! I have read all the rest of the posting pertaining to the display screen, I do have similar issues and I need all of your help!

First off the atv starts and runs fine but when I turn the key on the display flashes until I push the "select" button, then everything is normal on the display. When I start riding the screen starts flashing again.

I have checked the connections (used connection cleaner), charged the battery to full, unhooked the battery over night, but it still flashes and does the same thing.

Things I still have to try:

- changing the gas and putting fresh gas in it

- changing the spark plug

- checking the belt (not sure if it’s the correct one or not but it runs fine)

Is there anything else that I have missed?

Does anyone have a PDF of the owner’s manual?

Thanks for your advice!

Share this post


Link to post
Share on other sites


I don't really know what to suggest about your problem, but I have noticed that there is more than one person here who has posted about the same problem with the same exact machine.

http://www.quadcrazy.com/atvforum/arctic-cat-atv-forum/7477-2007-arctic-cat-700-efi-wont-run.html

http://www.quadcrazy.com/atvforum/arctic-cat-atv-forum/7343-2007-arctic-cat-700-efi-4x4-digital-display-not-working.html

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

artic cat has alot of problems with there displays

pin point issue by replacing display with known good one

this will allow you to tell if its a wiring problem or a switch power issue

aiticat had issues with wiring

i just remember having a problem like that from a new unit

turned out to be temp sensor wire shorting to ground as i was

replacing harness

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By slide187
      So I’ve had this bike for 3 years now. Love it. But there’s one question I never got an answer to. And maybe by now somebody’s figured it out...
       
      The instrument cluster has 5 screens... Odometer, Trip, tach, battery voltage, and a screen that says “L 16H 8”. Does anyone know what the shit this means? See pic.
       
      It’s never changed. And those aren’t words. Hahah
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Kelby 746
      I have a 1987-89 (not sure on the year) Kawasaki bayou 300 that has electrical issues, I have replaced the entire harness with a proven good/used one, new CDI box, and two brand new coils, problem is that it tests no charge at the pickup coil, so I replaced and tested again with a so called good one that had been salvaged out of a blown up 220/250 (not sure which, the left side cover is smaller than my 300) in Missouri. It has a proven good OEM stator. I am trying to avoid buying a new start and pickup coil because it is so expensive so if anyone has a suggestion please let me know.
    • By Michael Taylor
      Not sure if this is the right place to ask this but I have. 2000 Honda Forman 450es that was my fathers. When he passed away I figured I’d put some work into it. It’s been setting a while but figured it would be a good project for me and my son  
      Just found out that the display speedometer has been discontinued and I’m having a hard time finding one on eBay  I was curious if anyone knew if any other year model would work on this bike ?
       
       
    • By Shadow soul60
      So we have a grizzly 450 and it has a few issues. It's the main work quad now that my brother's Kodiak has started burning oil from wear. (It's got probably 4000-5000 miles on it)
      One issue with the grizzly is the 4 wheel drive doesn't kick out. We haven't really investigated into it but long story short the 4 wheel drive is permanently engaged. Before it just kicked in and out sporadically, now it just stays in 4 wheel drive permanently. The issue this brings is the quad burns through gas like mad, it goes through a whole tank in a week.
      It also needs a tube in the tire, but that's a lot easier to solve.
  • Similar Tagged Content

    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By toonces
      I'm wanting to run Shell Rotella T6 synthetic in the 700 Griz but I can only find it in either 0W-40 or 5W-40 weights, and the manual says it's ok to use everything BUT those weights...5W-30, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-40 and 20W-50.
      Would it be ok to use the Rotella 5W-40 or do I need to stick to what's specified in the manual?
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
    • By bodatiouskid
      Have a 2002 Polaris Sportsman 700 that only has 34mi. on a carb & ring job.
      Cut the gas off today to drain carb.Now engine will not idle.If I open throttle will run,but let off & will cut off.Can screw idle in with no change.
      What happened? Why did this happen when fuel ran out?
      Please help me,my ATV is a daily driver.
      Please help!!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...