Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

i have a 3000lb venom winch that will pull in with the switch but wont push out with the switch , i have to spool it everytime. any ideas why?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Maybe something is not connected properly, could be a bad relay, or the switch itself may be faulty. A test light or multimeter could be a big help in diagnosing your problem, just follow the power from the battery through the switch and to the winch motor, you should be able to find where the power supply is interupted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
    • By mike costa
      Has any one tried using the Harbor Freight Winch mounting plate on a 2001 Kawasaki 300 4x4 Bayou? 
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By cavry
      I haa problem with the controller on a Harbor Freight winch.  The control box went out a while back. It has a manual switch on the handle-bar and a plug in for a remote that I never purchased. I replaced the solenoids and it worked a couple of times and is dead again.  
      Is there a universal replacement that anyone has used and would use again?  Remote control or manual /remote combo, no preference.
    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
  • Similar Tagged Content

    • By Jacob Blocker
      I have been trying to get my 300ex to start for sometime. a few days i got it to start over and over and then the next day it wont start. I do the value lash and keep the covers off. I was (prob exhaust) smoke coming out of the covers with for the valves. I also noticed that the crank position marker had smoke also coming out, but i just thought it was from the head and it being in the cold. The hole for the position marker also has air come out when it turns over, but it is very light of air flow.
    • By Racer944
      Hi Folks;
      Has anybody on here installed a winch on a 2003 Magnum 2x4? I am using a Cycle Country adapter plate (only one I could find), but am having a bit of trouble getting it all to fit properly, and am looking for someone that may have done this install and/or may have some pics of the installation.
      Thanks!
      Eric
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...