Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

tomscarpt

2003 KFX 400 bogs down with gas ????

Recommended Posts

Have a 2003 kfx 400 decided to go for a ride and after 10 minutes it started to bog down after giving it gas.It starts right up and idles like it was new.It bogs down after reving it up will run all day at idle.The only warning i got was it did backfire a few weeks back and conked out drove it back to the garage and parked it.What could this possible be.Spark plug? Cloged carb? or electronics. Could use some help .

Share this post


Link to post
Share on other sites


Certainly look at the plug, even if it looks ok, change it and see what happens. Start with the simplest things first. Also, there could very well be something stuck in the carb, it couldn't hurt to take a look inside there and give it a good cleaning, but first, make sure the gas is getting there like the previous poster suggested, it does sound like a fuel starvation issue to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drain the fuel and start with fresh fuel. You will most likely find it to be the carb needs cleaning out/gummed up. It is best to turn the fuel off while the bike is running and let the remaining fuel burn out if you are going to let the bike sit for more than a few days.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I would defintly check the things the others have posted and if that don't solve your problem I would have the valves checked this may sound odd but I had 2003 KFX400 and had the exact problem and it ended up being the valves were out of adjustment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
    • By dany desbiens
      Hello i have a Polaris 2003 sportsman 600 Polaris Sportsman OEM Gauge Speedo Speedometer Display Dash Cluster 3280425 the speedo is not working no 4*4 i can find nothing can i put a speedo 2004Speedometer Gauge Speedo
      3280431 04-08 Sportsman if it will work
    • By Venom
      Hi All,
      I did a total restoration on a 2003 Yamaha Raptor 80. Rebuilt the engine and tranny.. Started it up today and it runs great. Took it for a ride and the transmission worked perfectly. Adjusted the carb a little more and went for another ride. It ran awesome, pulled into the workshop shifted into neutral ( Neutral light came on) and shut off the bike. went to roll it and noticed she would not roll. Turned on the key and neutral light was on... After some troubleshooting I found that she is in first gear with the neutral light on and will not shift into neutral... It seems to up shift fine into 2nd and 3rd and then back down to 1st. I am hoping somebody can shed some light on what is happening... Thanks for any help...

    • By Venom
      Hi, All

      I started this project a while ago.. I have decided to make one thread I can continuously update..

      So , here we go. I got this Raptor 80 in really bad condition.. Rear end frozen, Engine toast, tires dry rotted, tons of rust..etc.. They admitted they beat on it very hard.

      Since they do not make these with a drive shaft anymore I decided to restore it from top to bottom..

      These are photos of when I got it home.

      Next up, the tear down..



      First, I needed to tear it down and determine if the rear end was still good... As we all know... That is where it would be cost prohibitive to restore if it is trashed..

      Got it completely stripped down and I lucked out... The rear Drum brake was caked solid inside with dried mud. That was causing the rear end to lock up. Took off the rear brakes and the rear end spun perfectly smooth.

      Once I got it all stripped apart I needed to take the finish off all the parts. I am going to be powder coating the frame and many parts.. Once the finish is off each part it will need to be sandblasted to white metal .. The guy I use for powder coating gives me a hefty discount if I bring the parts to him ready to go.

      You could just sand blast, but that would take a long time to get the finish off. First I used Aircraft Paint Remover.. That stuff is pretty toxic Goggles and Resperator are required. That quickly gets you down to the metal... Then you can sand blast to white metal pretty quickly...


      I had another thread I had started about a problem with the tear down... It has some great info .... here is the link... It is about removing the frame bushings. ....
       
      https://www.quadcrazy.com/atvforum/topic/14209-raptor-80-frame-bushings/?tab=comments#comment-104702
    • By Adrian Ciotinga
      Hello,
      I recently picked up an ‘07 KFX 700. All was going well, rode it about 40 miles, when it started bogging at low speeds. If I kept the revs higher, I was just fine. Also, a persistent issue since I picked it up is the fairly difficult start (but it is abnormally cold right now and the quad is jetted for the dunes at summertime).
      Regarding the complete lack of idle, I have to rev it a couple times to get it to idle after starting it, after which it’s 50/50 whether it remains idling. I don’t have low fuel, but all of this began after I rode it pretty hard and the radiator fan kicked in. Might be overheating, just wanted to hear your opinions.
  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • By alexcross324
      Hi all, my second post here
      I got an old Yamaha 88 moto 4 and I have a problem with my overflow hose from the carb.
      When I put the gas switch to ON a big amount of gas is leaking from the overflow...so I start using my quad with the gas switch to RESERVE wich is also leaking but less than in ON position.
      I dont ride a lot..but in a week I empty my gas tank.
      Strange.
      I never clean my carb because Im new to quad world and dont have the service manual...so I need you point of view.
      Thanks guys!
    • By bradleyheathhays
      Life got the best of me this year and to make a long story short my '11 Grizz 700 has a half tank of gas (w/ no stabilizer) and hasn't been started for around 9 or 10 months. I have apologized to it and promised this will never happen again, but in the meantime I'm faced with what to do to remedy the problem. Ideally I suppose I should get the tank off and drain the gas, replacing with non-EtOH gas (which thankfully I just found in my area).
      Any advice on how to get this done (draining the tank) or how difficult it might be?
    • By Billie
      :confused:need a repair manual or help in what to look for thank you Bill
      for you muddober to make clear to you the neutral light and the gear light
      do not light up win shifting fuses are good Iuse my CAt for hunting im dissable the atv is my leag s thank you
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...