Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jedadiahv

2004 Polaris Scrambler No-start. Beat it with a hammer??

Recommended Posts

Hi all,

My 2004 Scrambler will not start with the key. It just clicks, but will not turn the starter. I can pull start it and it runs fine. I checked the battery and it seems good... It will power the beams on high and to be sure I put a charger on it for an hour. Any thought???

BTW the "click" comes from the junction right next to the battery on the left, Solenoid I think...

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thread moved to Polaris forum. Added year, make, and model to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

My 2004 Scrambler will not start with the key. It just clicks, but will not turn the starter. I can pull start it and it runs fine. I checked the battery and it seems good... It will power the beams on high and to be sure I put a charger on it for an hour. Any thought???

BTW the "click" comes from the junction right next to the battery on the left, Solenoid I think...

Sounds like a bad starter or loose connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try jumping across the poles on the solenoid. If that starts it, then you may have a bad solenoid. If that does not work, then you might actually try tapping the side of the starter with a hammer, I would not resort to an actual beating until you have exuasted all other options.

BTW, I deleted your other thread, please do not post the same question in multiple threads.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

My 2004 Scrambler will not start with the key. It just clicks, but will not turn the starter. I can pull start it and it runs fine. I checked the battery and it seems good... It will power the beams on high and to be sure I put a charger on it for an hour. Any thought???

BTW the "click" comes from the junction right next to the battery on the left, Solenoid I think...

I have had the same issue and what happens is the starter gets dirt and moisture in it. Remove the pull starter assembly then expose the starter bendix (head of starter) spray it out good with carb cleaner and oil the front bushing and reassemble.atvwheelin.com More tech ideas here!

Share this post


Link to post
Share on other sites


I have had the same issue and what happens is the starter gets dirt and moisture in it. Remove the pull starter assembly then expose the starter bendix (head of starter) spray it out good with carb cleaner and oil the front bushing and reassemble.atvwheelin.com More tech ideas here!

Now I am lost? I thought the stater was on the left side behind the belt? So what you are saying is that if I take off the recoil starter (AKA pull starter) I will find the sneaky starter or just the bendix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now I am lost? I thought the stater was on the left side behind the belt? So what you are saying is that if I take off the recoil starter (AKA pull starter) I will find the sneaky starter or just the bendix?

Yes the head of the starter will be exposed then the pull starter is removed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By Hondasher
      I have a 2004 Polaris Trail Boss 330 and I want to eventually fix it up if possible, but the thing is the transmission or Gearbox that allows you to shift into forward and reverse and such isn't connect to the engine at all, it isn't even bolted into the frame. Anyways the Secondary Driven clutch is missing. The ignition was busted so I switched it out and tried to hook up power to it and the lights wouldn't light up and it wouldn't try to let me start it with the electric starter. 
       
      So I bridged the connectors on the starter solenoid and it cranks the motor. I was wondering if anyone knew why the dash lights don't work or any of the buttons. I did find a cable disconnected I have a picture of maybe someone can tell me what it's supposed to be connected to. It has 3 wires going to the connect Green Purple Red. I'll enclose a picture of it and where it is connected on the wiring harness. 
       


    • By Michael France
      I have a Kawasaki Bayou 220 KLF220A and I cannot get it to start using the starter button. I have replaced the starter solenoid and the starter relay. I have followed the wiring diagram in the repair manual and it looks like the switch is working well, the neutral and reverse relay have power running through them and appear tp be working correctly. However, I can not find a wire runnng the the starter button that has power on it. Anybody have any idea what the break down is?
    • By Amazon Ads
      Where do you buy your ATV parts? Did you know that Amazon has ATV parts in stock for immediate delivery? You'll find all the best ATV parts and for great prices! Check out all the ATV parts available with free 2 day shipping now...
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By Beb1041
      Looking for a download of a manual
    • By warkcol
      I am having an issue where it sounds like the gears are slipping if I hit the throttle really hard and also after letting off when the engine brake is applied. Also, the drive train that goes to the front also rides again the gear shift box. I will attach pictures and a video here shortly.
      Thanks in advance!
      [ame]
      [/ame]https://postimg.org/image/cdlu6fza9/
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...