Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

daleford2004

2008 Yamaha Raptor 700 cdi problems

Recommended Posts

i have a 08 raptor 700 and im running a rev max cdi. i would like to change back to the stock cdi but the problem is it wont work. i tried my friends cdi also and it wont work but they both work on his quad. his cdi has always been stock. my other friend has a procom cdi and i tried the 2 stock ones on his quad also and they wont work. is it possible the aftermarket cdi has changed somthing to make stock ones not work? everyone i talk to said they have never heard of this happening

Share this post


Link to post
Share on other sites


I think that is really strange, you may need to replace the entire ignition to get it to work, or at least maybe the pickup coil or ignition coil or something. Why do you want to go back to the stock CDI?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have a power commander and a quick shifter i want to use and they say dont use it with the aftermarket cdi because it has fuel adjustments on it also. when it was on the dyno he cant get it to tune in right on the low end and he thinks its the cdi causing the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

* Added year, make, and model, to your thread title, for better searches.

Share this post


Link to post
Share on other sites


just noticed when i plug the stock cdi in it shoots a code 33 which is ignition or possible cdi box problem, but like i said my friends quad runs fine with this cdi. is there any way a aftermarket cdi can mess up somthing somewhere else in the ignition?

Share this post


Link to post
Share on other sites

With electronics, anything is possible, making these kinds of problems hard to diagnose. The best advise is going to come from someone who has had the same or similar problem and got through it. Is there a hard reset procedure you can do to reset the ECU?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Rich1028
      Looking at maybe getting A Raptor 700R  in 2020

      Was looking to see of anyone in here has one,had one,can you tell me your likes,dislikes,and so on!
    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
    • By Venom
      Hi All,
      I did a total restoration on a 2003 Yamaha Raptor 80. Rebuilt the engine and tranny.. Started it up today and it runs great. Took it for a ride and the transmission worked perfectly. Adjusted the carb a little more and went for another ride. It ran awesome, pulled into the workshop shifted into neutral ( Neutral light came on) and shut off the bike. went to roll it and noticed she would not roll. Turned on the key and neutral light was on... After some troubleshooting I found that she is in first gear with the neutral light on and will not shift into neutral... It seems to up shift fine into 2nd and 3rd and then back down to 1st. I am hoping somebody can shed some light on what is happening... Thanks for any help...

    • By Venom
      Hi, All

      I started this project a while ago.. I have decided to make one thread I can continuously update..

      So , here we go. I got this Raptor 80 in really bad condition.. Rear end frozen, Engine toast, tires dry rotted, tons of rust..etc.. They admitted they beat on it very hard.

      Since they do not make these with a drive shaft anymore I decided to restore it from top to bottom..

      These are photos of when I got it home.

      Next up, the tear down..



      First, I needed to tear it down and determine if the rear end was still good... As we all know... That is where it would be cost prohibitive to restore if it is trashed..

      Got it completely stripped down and I lucked out... The rear Drum brake was caked solid inside with dried mud. That was causing the rear end to lock up. Took off the rear brakes and the rear end spun perfectly smooth.

      Once I got it all stripped apart I needed to take the finish off all the parts. I am going to be powder coating the frame and many parts.. Once the finish is off each part it will need to be sandblasted to white metal .. The guy I use for powder coating gives me a hefty discount if I bring the parts to him ready to go.

      You could just sand blast, but that would take a long time to get the finish off. First I used Aircraft Paint Remover.. That stuff is pretty toxic Goggles and Resperator are required. That quickly gets you down to the metal... Then you can sand blast to white metal pretty quickly...


      I had another thread I had started about a problem with the tear down... It has some great info .... here is the link... It is about removing the frame bushings. ....
       
      https://www.quadcrazy.com/atvforum/topic/14209-raptor-80-frame-bushings/?tab=comments#comment-104702
    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...