Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jwints28

tether kill switch on a 4 stroke 2003 Polaris Predator

Recommended Posts

well when i bought my quad my buddy had broke the ignition when it was rolled

yea i know sucks right

but it runs and drives fine the like cluster w. the key and temp and neutral light its just smashed so i took it off

but i wanted to put a tether kill switch in for a key

right now i just have the 2 red wires crossed and its always on if i hit the kill switch it shuts it off so the battery wont die

anyways i took the tether kill switch off my blaster (2 stroke) and went to put it on my 2003 predator (4 stroke) and they work the opposite =(

when the tether is pulled on the 2 stroke it makes a connection (im guessing short to ground) which kills the ignition but on the predator it needs to make an open cause these 2 wires need to have power flowing through them to have the ignition on

so i ask has anyone installed a tether kill switch on there 4 stroke? and any tips

or does anyone have acces to a wiring diagram for a predator ignition

sry for such a long post:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Are you really 80 years old? LOL...

Moderator(s), please move this into the Polaris forum. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thread moved and full atv info added to title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I think the best thing to do would be to buy an open circuit switch. If you really want to use the kill tether from your blaster you could wire in a Bosch relay that will send power to through one circiut when no voltage is applied and to another when the relay is coil is activated. You can wire the kill tether into either the 12v+ feed, or the ground feed, which will go to termilal 85 or 86, it makes no difference which terminal is positive or negative. Wire the ignition feed into terminal 30 and out of terminal 87a. When the tether is connected, the relay circiut will remain closed keeping power flowing from terminal 30 to terminal 87a and the ignition will stay on. When the tether is pulled, it will close the circuit and energize the relay coil, switching the current flow to terminal 87, which is not used and therefore opening the ingnition circuit, killing the engine. If you need further clarification, google Bosch relay, or SPDT relay.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By JacobSlabach
      I have a gentleman that asked me to service his bayou for him.  I have always wondered what oil should be used in atv engines?  Pros?  Cons?  What weight should be used in what type of weather?  Is there one kind that I could bulk buy and safely used in any quad I worked on or owned?  What about performance?  Engine Life?  This has always been a 🤔🤔🤔 area for me with quads as far as why you would use one type of oil over another....
      Thanks!
    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
    • By Tiffany Rowland
      I am working on a Honda sportrax I just got my daughter for get birthday and the reverse and neutral light are not working. When I traced the wire down I saw that it wasn't plugged in but I don't see where it is supposed to connect. Does any one have a general idea of where I should look?

  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • By RoxanneRoseReid
      Need a polaris manual for a 1994 2 stroke 2/4x4 quad free. can you please post a link I can click on Thank you. Roxanne
    • By Gadget44
      got it running new cdi coil and stator will idle good but when u give it throttle it will take off but then will bog down but if you put it on jack stand in the rear it will rev up good with the tires spinning only bogs under load have removed carb and cleaned did find that the pilot jet was clogged and cleaned it main jet is clear and open any ideas
    • By buzzar56
      I am looking for a free repair manual for a 2003 Polaris sportsman 500 ho atv. all the posts on here lead me noplace
      thanks fred.
    • By Weldingrod47
      Trying to change front wheel bearings. I removed the cotter pin and castle nut. Hub won't budge. Is there an additional retaining clip? Seems to be one of those push on type that barbs on the thread of the spindle. How do I remove it?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...