Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

McQueen

2008 Grizzly 700 head gasket problems

Recommended Posts

Alrighty heres the deal. I have replaced two head gasket now goin on a 3rd. The second time I had the head shaved cause it was warped(what the dude said) put it all back together I rode it maybe 4 or 5 hours since and now its blow again(water in the oil). WTF Does ANYBODY have a idea on what my problem could be. I keep the rad. clean and I ride in alittle bit of mud nothing drastic

PLEASE for the love of my bank acount HELP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Are you sure that you are using the correct amount of torque to tighten down the bolts? Are you sure you are tightening in the proper sequence? If you have done everything correctly, you may want to check the top of the cylinder to make sure it is flat too. Having to replace the first head gasket on a machine that new is odd to me. Makes me think there is some kind of manufactured flaw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I torqed them to spec. I did not know they had a sequence though. Is there a web site that has all that? I'll check the cylinder while I have it down. Thanks for the input man. Anything helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would recommend getting a repair manual or at least calling a dealer tech and finding out the order. I imagine there are only four bolts so the pattern is probably just a criss cross, but Yamaha may specify a specific starteing point for some reason. There may also be several steps as well, for example on the first time around you may torque the bolts to 25 ft/lb and gradually increase the torque over several passes untill you reach the final specified setting.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By ray desocio
      I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
       
      The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
       
      I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
       
      possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    
      comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
       
      Reed valves look great.....
       
      im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 
    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
    • By jrhoads23
      I picked up a 2017 Polaris Sportsman 850. The previous owner rarely rode it and it only had 53 miles on it (10 hours). I believe the Polaris break in period is something like 250 miles / 50 hours or something like that at which point they suggest doing the first oil and fluid change. My question is should I do it sooner than that? I believe this was manufactured in fall of 2016 so that means the fluids in there are 3 years old. Maybe that isnt a big deal and it is still fine to wait until 50 hours, but just wanted to check
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...