Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

yamaha_man95

1997 Yamaha Warrior Jet Kit help

Recommended Posts

i am going to get a DG pipe on my 1997 yamaha warrior but i dont now what jetting kit i should get i know i need to go about 6 sizes bigger but dont now what brand to get please help

Share this post


Link to post
Share on other sites




Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By J Printz
      i have a 2004 Yamaha Kodiak 450 and it is losing oil but does not smoke what is it
    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha yfm350x and it has a brand new top end, new carburetor (stopped the leaking problem and is now getting gas to it), new CDI box, new stator, handlebar switches work, off-and-on switch works, new starter solenoid (works), new neutral relay (works), ordered a new Rectifier on its way, good strong blue spark. Has compression, valves are right. Timings is right and is TDC. When I try to start it it just makes a loud popping noise like its backfiring but it's not because its not running when I push the throttle all the way and when i barly push the throttle it try to start but won't, so I'm trying to figure out what could be the problem not starting now, Getting very fustrated with this thing and put some work and money into it and it's not still not working. This is the only atv I ever had that I can not figure out the problem to get running. Need help please..
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By mrfartsalot
      i have a 1986 yamaha moto 4 200 and was wondering if i could put a 350 or 300 jug and piston on it to bump up the cc?
  • Similar Tagged Content

    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By Tubecatgs
      A friend of mine has this Bayou 220 that started running bad and parked it a few years ago. I foolishly volunteered to take a look at it. I noticed right away the choke plunger on the carb was broken and probably the reason it was running bad but now the old gas was evaporated and like turpentine. Before i even tried to start it, i drained/ thoroughly washed the tank out, new fuel filter, new fuel lines. Blew air through the petcock etc. Changed the oil and filter and air filter and new choke plunger and cable. I disassembled the carb and rebuilt it with a kit. I cleaned the main jet with solvent and poked a wire through it to make sure it is clean.. the engine now fires right up with the choke on and dies when i take the choke off. I adjusted the air/fuel screw to about 1.5 turns out and the idle screw about 2.5 turns out. The rubber boot between the carb and head does not have any cracks in it so I don't think it is leaking air. I originally had the clip on the needle on the second from the top ring... when i moved it all the way to the bottom it starts, runs and idles really fast and will idle eeally high with the choke off but if i adjust the throttle cable and/or idle screw to a slower idle it will sometimes stall but the idle will go up and down every few seconds and when you give it gas there is a hesitation... i tried moving the clip down to rhe second from bottom and same problem... i replaced all the parts in the pic to the top right. However, there appears to be a small o ring, washer and spring left over from the kit... i did not see these get removed..... a) any idea if where these extra parts go and if i need them and b) any other ideas on why i cant get it to idle right or carb adjustment ideas?
      Thanks
    • By bradley nelson
      What is the best and easiest way to tune your carburetor? Any tips or tricks?
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...