Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mowerman

2005 Suzuki Vinson Carburetor Problems

Recommended Posts

What makes the value piston work up and down. Its will run idle but when you give it the gas the piston in the carb will not move up. First time to ever work on carb on this type atv. Need help Please. This is a 2005 Suzuki Quad Vinson 4x4.

Thanks Mowerman

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hello Mowerman, and welcome to the site. Could you please give some more info on the machine, year, make, model and engine size. This will be helpfull for us to help you with your problem, and is also required per forum guidelines. That being said, the thing that makes the slide, or "piston" as you call it move,is the throttle cable. Now the problem could be in the cable itself, the throttle assembly, or where the cable attatches to either the linkage or to the carb slide. Depending on what kind of machine you have, the cable will either attatch to linkage that operates the slide or it will attatch directly to the top of the slide. The only way you will figure out for sure what is wrong, is to find the problem. Lucky for you, the problem will be easily identified as soon as you see it. I would start by taking the cover off the throttle assembly first. If you find no problem there, I would trace the throttle cable to the carb and inspect where the cable attatches to the carb. If the cable is intact, and moves along with movement of the throttle lever, then the problem likely lies in the carb itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By swensy7
      Hey all new to the forum.... We ended up picking up a 2006 Suzuki z50 quad sport and took it camping this weekend. The guy said had a new top end and just put on a new belt. Seem to work fine for a little bit and then it lost power at the rear wheels. Belt was not in bad shape took a look but it just did not seem to have enough power to get my little guy moving. I pick up the rear end tires would go. Set it down lacked all power.   Any help would be greatly appreciated it did run like a top also.      To add to the bad news on the way home I ended up losing the seat so if anybody has one even if it's in rough shape would love to get it or if you have any ideas open to suggestions......
    • By Cj Winds
      I have a 2005 Yamaha Kodiak 400 Automatic. It has an oil leak inside clutch cover. The middle gear has two oil seals, the front seal is leaking engine oil into clutch area. How do you change the leaking seal?
    • By dirtjunkie85
      Just wanted everyones opinon on riding glove I do long desert races and none of the glove i have wore seem to hold up really good they always wear fast and dont do much to prevent blisters any advice thanks.
    • By Aleksandr Boreesenko
      doesn't idle at times but sometimes when it does as soon as I touch the throttle it just shuts off, what could possibly be the problem? I thank you very much for any help, Thanks.
  • Similar Tagged Content

    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By Mo Salem
      So my front hub broke, I’d like to put aftermarket on. Hard to find new oe ones. Please help. I’m new to all of this, I have some car knowledge and try to apply it
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LMI
      Was using the quad the other day to shuttle wood from my pickup to my wood pile.  When the job was done I turned off the Quad and heard a bit of a racket from the front end.  When I got down underneath the sound seemed to be coming from the fan housing.  fan was moving in spurts and not quickly... much like a computer case fan that's had it's day.  What I know.
      Temp sensor is ok, as the fan tries to activate fan is getting some voltage as it is attempting to spin.  When I first bought it used I tested the fan direct to battery and it was fine. The fan was working ok even not direct wired as I went on a couple of rides and when stopped and idling the fan did run Seems to be free spinning with my finger read up in the manual and they require me to drop the rad.  now I'm not opposed to that as the rad has some damaged areas I want to try and straighten out.  But if I can get the fan working without, I can leave the rad as it is until next year.
      Fan assembly is about 300 bills, any work arounds or alternatives?  I even thought large computer case brushless fan.  smaller ones are about $7 larger ones better quality probably far below the 300.  They run standard 12v DC.
      Anything I should be doing before dropping the rad... other than check for obstructions even though it seems to spin, and trying to hardwire it to the battery again for a test to see if it acts the same?
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...