Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

owski77

2004 ltz400 dies when you give it gas.

Recommended Posts

Ok guys I need some help . I have a 2004 ltz 400 that when you give it gas it dies . we have cleaned the air filter and made sure allt he jets are clean. it will run if u choke it . has anyone had this problem. I am thinking it may be a sensor or something ???????

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds like a fuel problem. When you choke it it restricts the air so you have enough fuel but when you give it gas and need that fuel it sounds like it is not getting it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have cleaned the air filter and have cleaned the carb and jets....... the fule filter is clean and so was the carb. that is why i think it may be a sensor.. but hell i dont know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might check for an air leak, usually when it runs better with the choke on, you have a lean condition. If the machine sat for a while, you may just need to clean the carb better, manually push things throught the jets and blow them out with compressed air. Also, remove the pilot screw and make sure the pilot circuit is clean. The only sensor on the carb is the throttle position sensor, and that used to match the timing curve to the throttle position.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

you should also check your float level. if it is set to low it will not alow for enough fuel in the carb for the carb to work properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ok guys just got it back from the shop and they told me it was a asc sensor. they cut the wires to it and bypassed it and it runs good. a new sensor is $160.00 so wire pas it and go on........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did they tell you what an ASC sensor is? I am curious to know what that is. Does it have anything to do with the reverse throttle override that limits the engine speed while it is in reverse? Does this mean that you have not throttle limiter when you are in reverse? Because that would be kind of cool, I have always been annoyed by the reverse throttle limiters that they put on quads that have reverse. The only ASC sensor I have ever heard of is in automobiles and it is part of the Active Stabilitly Conrol system which usually works on conjuntion with the brake system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't know they had a sensor in the intake system! I gotta call BS on that one- I'm headed for the parts catalog.

Otherwise it had to be an air, vacuum leak somewhere. Several guys were right.

Hey Demon: the 01 Raptor 660r does NOT have a reverse limiter... all the rest do. If you really want to flip you gotta try it in reverse! LOL

Share this post


Link to post
Share on other sites
I didn't know they had a sensor in the intake system! I gotta call BS on that one- I'm headed for the parts catalog.

Otherwise it had to be an air, vacuum leak somewhere. Several guys were right.

Hey Demon: the 01 Raptor 660r does NOT have a reverse limiter... all the rest do. If you really want to flip you gotta try it in reverse! LOL

I'm in agreement with you, the only sensor that I know of it the TPS, and that only detects the throttle position for the purpose of optimizing the timing curve.

A bike without a reverse limiter sounds like fun to me:biggrin:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Flipper Tiffany Roper Jones
      All I have been through everything. Bought brand new.
      Throttle safety switch 
      Cam and rockers
      ECM
      Carborator
      Stator
      Fuel safety switch 
      Battery
      Everything every forum has spoken of I've bought sealed airbox completely tight unplugged black wire on trans. I have literally done everything in the book.Checked oil today full of gas anyone no anything what might b wrong. Next I'm taking head off and making sure valves seat any ideas.
    • By MarkinAR
      Working on my oldest son's buddy's 2000 Big Bear.  He was having some power loss at WOT so i thought it worth while to clean the carb and put at kit in it...or at least clean the OEM jets and use the new orings that come in the kit.  It starts and idles like a champ, but dies and wants to backfire with any throttle at all.  I assume lean because it will run decent with the choke on. Air screw adjusted fine, nice crisp idle.  This one has fuel/air screw, low speed jet, mid jet, and main jet.  I was assuming just trash in the low speed circuit so pulled it and cleaned again, still does the same. 
      Two questions I guess:
      1. Does it sound most likely trash in the off idle circuit?  This one has a few more passages and jets than I'm used to...and a darn diaphragm.
      2. It now really wants to leak at the bowl drain screw.  It doesn't seem to tighten enough to completely stop the flow.  Seat looks good, screw was dirty but cleaned up fine with a touch of 2000 grit paper.  First for me.  Any idea here?
    • By Thomas Giles
      I have a 2017 Sportsman 570 SP with a power steering issue. Dealer tells me my machine is one that is not covered by recall and offers no help other than bring it in they will look at it. Any ideas?
    • By Wayne Starz
      I have a 2005 Suzuki Vinson 500cc automatic 4X4. I can only shift it in to park & High gear, it will not go in low or reverse, what's the issue & the fix?
    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By alexcross324
      Hi all, my second post here
      I got an old Yamaha 88 moto 4 and I have a problem with my overflow hose from the carb.
      When I put the gas switch to ON a big amount of gas is leaking from the overflow...so I start using my quad with the gas switch to RESERVE wich is also leaking but less than in ON position.
      I dont ride a lot..but in a week I empty my gas tank.
      Strange.
      I never clean my carb because Im new to quad world and dont have the service manual...so I need you point of view.
      Thanks guys!
    • By bradleyheathhays
      Life got the best of me this year and to make a long story short my '11 Grizz 700 has a half tank of gas (w/ no stabilizer) and hasn't been started for around 9 or 10 months. I have apologized to it and promised this will never happen again, but in the meantime I'm faced with what to do to remedy the problem. Ideally I suppose I should get the tank off and drain the gas, replacing with non-EtOH gas (which thankfully I just found in my area).
      Any advice on how to get this done (draining the tank) or how difficult it might be?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...