Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

tbam

Need engine for 500 4x4 2004 model

Recommended Posts



If you are looking for a used engine, I think ebay might be your best bet. Just make sure you only buy from a reputable seller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Artic Cat uses Suzuki engines in alot of their ATV and Snomobiles. You might want to extend your search to include Suzuki Vinson 500 motors. As far as I know, the Vinson auto (LT-A500) uses the same motor as the AC 500 auto, and the Vinson manual (LT-F500) uses the same motor as the AC 500 auto. Do your research to make sure I am right, and check for interchangeability between years.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By Juan Gutierrez
      hello all. i have a suzuki lt230e engine. hopefully i can get it to drive some wheels soon.
    • By zont
      Hi, I have just purchased a 2002 Yamaha Kodiak 400 I think, the vin has worn off and I have located an engine number I think it is J312E-004674, could anyone tell me where the engine number might be please
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By bradleyheathhays
      This may sound like a stupid question, as I'm prone to ask sometimes. But...I drive a '96 Cherokee with the inline 4.0 non-interference engine and it doesn't like driving in the heat so much. Since I'm a car down right now I'm driving it a LOT more than I used to. After a lot of driving in this hot weather it starts slower, but still starts and runs ok.

      So to help it out I've been raising the hood and putting 2 box fans right on top of the engine to help it cool. I hadn't thought about it but my Mom asked if cooling it down too quickly could be bad for the engine. And since I don't know I thought I'd ask here.

      Any harm in using my method to cool an engine down much more quickly than normal?
  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By M0BJT
      Hi Everyone
      This is my first post and I was wondering if there is anyone who can help me solve a problem I have with my Yamaha Kodiak 400 4x4 Fitted with a Mikuni Carburetor . The year of the quad is around 1998, the reason I am not sure of the date is, there wasn't any paperwork and no details on the frame either.
      The quad had a bad leak from the carb overflow which indicated that the float needle valve was blocked or passing so I replaced this and put everything back together. The quad ran really well until I took it onto some rough ground to have a ride around, a few hours later the engine started to run really rough as if the engine was flooding. I have removed the carb again and cleaned the needle valve out and the whole of the carb just in case there where any dirt behind it. Engine now runs fine again but fuel has started to run out the carb overflow again.
      I have tried everything to try and stop the fuel leaking out the overflow but its still happening. My last thoughts where to adjust the float level and its still happening.
      Has anyone got any thoughts on the problem or could suggest whats causing the fuel leaking out the overflow.
      Thanks for reading
      Kevin
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...