Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Gazal

1995 app Suzuki LTF250 Starting Problem

Recommended Posts

I use my ATV for harrowing a horse sand school. Last week engine stopped 15 minutes in use. Re-started twice but just loss power within seconds. Finally would not re-start.

Stripped and checked carb. Replaced plug. Will not start - any ideas?

Using 4wd and mid range gear. It has always started well with charged battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites


You first need to determine what is missing from the equation; spark, fuel, or compression. Take the plug out, and ground it to the motor while turning it over, look for a strong blue spark. If you have spark, see how well it starts with starting fluid. If it fires easily with the fluid, you may have a fuel problem. You may just have bad gas, or it could be a blockage in the fuel system, a failing fuel pump, or bad vacuum signal line to the fuel pump. Take the line off the carb coming from the fuel pump and turn the motor over, see if any fuel comes out. If you can't find a problem with the spark or the fuel delivery, then you may need to do a compression test. I would certainly get yourself a good repair manual to start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Tiffany Rowland
      I recently purchased an 07 Honda sportrax and when I was checking the spark plug I saw the boot was ripped nearly in half. When I removed the plug it was blackened and covered in oil. How can I thoroughly clean the plug hole and remove any debris that is in there? Is there a small tube like vacuum or something of the sort made for stuff like this? The machine my dentist has would be perfect, maybe they do rentals! 😁
    • By Tiffany Rowland
      I am working on a Honda sportrax I just got my daughter for get birthday and the reverse and neutral light are not working. When I traced the wire down I saw that it wasn't plugged in but I don't see where it is supposed to connect. Does any one have a general idea of where I should look?

    • By fox300exchic
      Let's hear all there is to know about you ladies! Where your from and where you've lived. Kids or no kids. What you do for a living. Why you ride and how you got started.
    • By Tiffany Rowland
      I recently purchased an 07 Honda sportrax and when I was checking the spark plug I saw the boot was ripped nearly in half. When I removed the plug it was blackened and covered in oil. How can I thoroughly clean the plug hole and remove any debris that is in there? Is there a small tube like vacuum or something of the sort made for stuff like this? The machine my dentist has would be perfect, maybe they do rentals! 😁

    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
  • Similar Tagged Content

    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
    • By evlsnke
      loud clicking, snapping noise under load when accelerating.
    • By dblbassdrumer
      [ame]
      [/ame] only when u pull back in the clutch does it make this noise and wanna take off
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...