Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

morbid588

1984 Kawi 250 prairie, starting issue

Recommended Posts

I am working on this bike for my friend, (dont really know anything about it). It has an electric fuel pump that is working great, and the spark is good. I got it started two days ago, now it wont even act like it wants to :aargh:. I have pulled the carb and cleaned it... twice, just to make sure I didnt miss anything. Anybody have any ideas? Thanks.

Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites


The things I have done-

Cleaned the carb.

checked fuel pump- it pumps good.

Checked spark- looks real strong.

Not sure whats next to try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compression is great,l airflow seems good too. It has a keihin pe20 carb on it, way different than my Honda, and it starts intermittently. It seems that when you adjust the idle all the way in it will start, and it runs great. Then when you shut it off and it cools down you are back at square one trying to get it started again. I am kinda lost as to what to do next to make it easy like my Honda. Guess I should stick with Honda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you clean the carb? Did you take it apart completely and clean out the jets, pilot circuit, float bowl vent? The carb needs to be cleaned completely. How old is the gas? If it is old, you may want to drain it and put some fresh stuff in there. You should check the valve lash and do a compression test too. Make sure the air filter is clean.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
    • By orvilleortiz538
      I have a 110cc Chinese atv,the harness is in good shape,I recently bought a new stator,coil,CDI,spark plug,came as a kit from Ebay,and I still have no spark,I've watched a few videos from YouTube tried the same steps,but still no spark.... ???? Bad Flywheel??? I heard is very rare for them to go bad,(the magnets in them) I'm gonna check the harness very good again!!! I just can't get spark!!! Any suggestions Please!!!!
    • By MarkinAR
      What is the opinion on carb kits? What's one of the better brands of aftermarket? OEM is always preferred but not practical, chinese cheapie is never a good option. 
      Thoughts ?
    • By Frank Angerano
      Not sure how many of you will remember this or give a crap about it but back in 2016 I picked up my first old atv to rebuild. Yamaha bear tracker 250. I picked it up in NJ while I was out looking for a quad for my little guy since he started this atv thing after seeing a few old pictures of me in my hay day riding. 
       
      The person I was getting the 50cc quad had this one laying around and asked if I was interested in it.  It was beat up and hadn’t ran in a few years.  No spark the guy said and he left it to sit.  I wound up taking both bikes. 
      I wish I had pics but I deleted the original post on Quadcrazy and lost the old ones on my phone when I upgraded. 
      This was the atv that caused me to stumble upon Quadcrazy since I needed a little help with the spark issue.  So needless to say I fixed it, did some cosmetic work and she was good to go. I took it upstate and used the shit out of it for just about everything under the sun. This atv made it through some deep snow, mud etc. I decided to leave it up there and use it as a back up since it’s been about 50 atv’s later and I have newer machines now. But unfortunately it sat for some time and it’s a little beat up so I brought it back home and going to clean it up. Amazing how one year sitting has done so much damage. 
      This was the first atv that I owned in over 30 years! It’s the atv that brought me here to Quadcrazy where now I endlessly check the site to see what’s going on, who’s talking about what and who can we help with there problem or can help me with mine as well as the on slot of what I do today as a hobby with atv’s. It’s been a great pass time for me and my son with the projects we have gotten and get into. He’s learned how to ride so well it scares me a little watching him. He’s learned how to fix, maintain and upgrade atv’s. He’s insanely good with carburetors as well. 
      It’s a good thing when a kid wants to play in the garage over his X Box!!
      The funny thing about this bike is that when we finished it we thought it was the best thing! We were missing a rack on the front and didn’t care since it looked ok, had no clue where to get parts or how to fix plastics. I was so new to this again since I was staring all over again and now had to remember things and also teach my son!  
      So we will be tearing into the bear tracker to get her up and running again as well as maybe a few new cosmetic changes and hang on to her for a while since I love this bike.  The last two pics are the bike the day we finished putting it all back together and when it was upstate for the first week. 
       
      Had no intention of this post going so long. 🤷🏻‍♂️







  • Similar Tagged Content

    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By Beb1041
      Looking for a download of a manual
    • By Wonderwoman
      Hello, well back to where I was last year with this carb. Took my 250 to the mountains for the first time this year and blue smoke, too much gas again. I can't believe that this carb gives me this much trouble. Seems like the choke is stuck but the cable moves freely. Anyone else ever experience this issue? Do you think a new choke cable would maybe resolve this?http://www.quadcrazy.com/atvforum/images/smilies/arghh.gif
      OK it was the choke. Put on all new cable and plunger and she is running 100% again. So now the question is, is the carb getting worn out where the plunger needle goes in the small hole and when I use the choke the needle end doesn't get lined back up with the hole?? We'll see how it runs and now that I know what the issue is I can always pull the choke plunger out and reinstall if I start having this issue again.
    • By JenWal85
      Hope someone can help with this one.
      We took our 1984 Honda TRX 200 to the shop and they had it for about 2 weeks before they finally called and said that they had cleaned the carb and changed the battery and that it had started up.
      We went and got it and when we got home it would not start so we called them, they said bring it back in, so we did. They called us the next day and said they changed the spark plug, and that it was running. We went and got it again and it ran when we drove it off the truck.
      We parked it for about an hour because we were going to get ready to go on a ride. Well, it wouldnt start again.
      So we called them and they said the last thing they could do was order a new CDI box and put that on. I decided to just buy it myself, so I didnt have to pay them labor again. We put the new one on today and its still not starting.
      Does anyone have any ideas on what we could check to see what in the world is going on with this thing?
      Please and Thank you
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...