Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

redheadstepkid79

1999 Honda 400ex fuel problem?

Recommended Posts

Was riding last nite, bike was running fine came back to camp let sit bout 20 mins. Got back on it and it started fine but when I gave it a lot of gas it just kinda bogged down. Maybe it was hot? Or Crap in the tank maybe? Help! Still out riding!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did you fix your issue? Thread was posted in the wrong section.

* Moved thread to Honda Forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      got that 220 I'm 'servicing'..........  well it turned into a guts and oil job....  I cleaned the carb and it wont idle cold, but idles too fast when warm.  also misfires and burns rich cold (white smoke out of the exhaust)  I'm going to order a new carb since the old one is leaking and beat up (some one was tinkering)  I'm wondering about the valve clearance and timing...?  Maybe a factor?   What should the clearance be on the valves?  How should I check the timing on this bike?  (this is a mid 90s bayou 220 2x4)
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
    • By ray desocio
      I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
       
      The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
       
      I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
       
      possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    
      comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
       
      Reed valves look great.....
       
      im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 
  • Similar Tagged Content

    • By Justice Owens
      Hey guys, any ideas would be greatly appreciated on this. 
      So it started a few months ago, riding with some buddies and my 400ex all of a sudden lost power. Wouldn't fire, wouldn't sputter. Towed it home, and then it fired right up. It continued this pattern for a week or two, ran perfectly for varying amounts of time, suddenly died, and would start right back up if I waited 20 mins or so.
      Now we get to the next phase... I was dinking with it one day, I think I pulled the carb off and cleaned it out, (not really dirty but just to be sure) and I was trying different fuel screw adjustments. At any rate, I didn't notice much change, except obviously running a little poorer when I had the fuel screw in the wrong place. I took it on a quick ride around the block, and it was just fine. Ran awesome, had lots of power, etc. Then went around the block again and it died on me this time right as I revved it. Ever since then I haven't been able to get it to start. 
      Now when I turn it over, it sputters, fires a touch, but won't start. Ever. I replaced the plug, CDI, and coil, with no change. I do know that it has spark, but I don't know for certain that its big enough. After replacing these with no change I popped the carb off and tried firing it up spraying some either right into the intake. Upon doing so, it revved right up, but obviously there was no carb so it didn't stay running for long. While spraying the ether it seemed to run just like other engines I've tried spraying ether into no popping or backfiring etc. When it fired right up on the ether, I figured I must have a carb issue, so I just bought a whole new carb instead of taking the old one apart for the 800th time. When I put it in, there was no change whatsoever. Still turns over and sputters, but won't fire up.
      I am completely befused, and any input would be graciously accepted. If you read through all that your a trooper, so thanks very much :) 
    • By Bob Hill
      I need a motor but i really dont hsve lots of cash and im on the kenai peninsula. Up here in Alaska i really need help
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Coral Breding
      I loosened the allen bolts on the carrier and when I went to put my driver in the alot to pull back and tighten the chain, I noticed the holes were facing the front of the bike. I tried to slide a driver in and tighten the chain but the thing would not budge. I nearly ripped the tip off the driver in the slot. Any suggestions? 


    • By afa913
      Am i better off to just replace the bearings or buy the whole carrier?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...