Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

noelsherman

1995 Suzuki King Quad 300 Fuel Flooding

Recommended Posts

im having problems with my quad flooding out. i have cleaned the carb,petcok, fuel lines then once its running i can take the vacume line off from the petcok to the carb and it runs 100 times better but as soon as i connect the hose it sucks gas and chokes out the bike can anyone help please.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Do you have your vacuum lines connected properly?

* Edited thread title, added issue and manufacturer. Removed other thread as it is a duplicate issue with this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the small line going to fuel pump is connected to the plastic nipple on the carb, the line off the petcoc is going to the metal nipple on top of the carb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you saying that fuel is entering the vacuum hose when you hook it up? Sounds like you have a bad petcock. Since you say it runs fine without the vacuum line attatched, it seems like the easiest thing to do would be to install a manual fuel valve in place of the vacuum operated petcock, and block of the vacuum line. Or you could just get a new petcock, but they are expensive. I believe there are models of that machine in the same year that use a regular manual style petcock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you saying that fuel is entering the vacuum hose when you hook it up? Sounds like you have a bad petcock. Since you say it runs fine without the vacuum line attatched, it seems like the easiest thing to do would be to install a manual fuel valve in place of the vacuum operated petcock, and block of the vacuum line. Or you could just get a new petcock, but they are expensive. I believe there are models of that machine in the same year that use a regular manual style petcock.

dirtdemon is right:biggrin:. i had this happen to me. the diaphragm breaks inside. just block off the vacuum line, you don't need it. the primary pump is good enough. or when your starting after adding new gas to an empty tank just blow into the tank a little.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mike Hooper
      Hi everyone! I'm from New Zealand, and doing up a Suzuki Lt50 for the kids. This is the first bike I've ever worked on, and it's currently not running. Hoping that both Google and this forum will get me through! Haha

    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
    • By Amazon Ads
      Where do you buy your ATV parts? Did you know that Amazon has ATV parts in stock for immediate delivery? You'll find all the best ATV parts and for great prices! Check out all the ATV parts available with free 2 day shipping now...
    • By Daryl Mann
      Hey new to the page 
      having an issue with my carb slider jamming ect just replaced the carb with a good pre owned unit and seem to be having a similar issue 
      is there a home fix for this as a posed to buying yet another carb as the quads my daily transport and stuck without it 
      thanks for looking any help great full can also forward video of the problem I’m having if needed 


  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By skgw1
      Feul pump went out. Replaced. At times quad cuts out like its not getting gas. Saw article on new pump needs to be calibrated. Told how to go into a service mode. Does not tell how to calibrate after going into mode. Can anyone shed light on this procedure.
    • By katasha2
      I took apart the carburator to clean out and I can't remember exactly where the springs that are inside the float are supposed to go I've tried to look up schematics but I think I am missing a spring maybe need helpt:confused::confused:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...