Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I just purchased a 2005 brute force 750. I have not ridden it much, but so far I love it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Welcome to QUADCRAZY! The Brute Force is a nice machine. :yes:

* Moved thread into "New Members" forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all for the welcome. I have a question. The machine came with only one key. Who would i get to make me another copy? Any suggestions would be great. Thanks and safe rideing.

Share this post


Link to post
Share on other sites






Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mike Iadonixi
      Hi my son's 2005 Honda recon engine is seized any ideas on what or where to get another engine 
      Thanks to you guys i fixed my other son's four wheeler last month
      any help would be greatly appreciated
      Thanks
      Mike
    • By Wayne Starz
      I have a 2005 Suzuki Vinson 500cc automatic 4X4. I can only shift it in to park & High gear, it will not go in low or reverse, what's the issue & the fix?
    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
    • By Brian Simmons
      Yes I am looking at buying a 2005 Suzuki ltz400. The guy said when he goes through a puddle or water it shuts off !!! I know it’s electrical . Does anyone have any ideas what the problem could be??? Let me know ASAP ??? I want to know if I should buy this atv ???
    • By Brad Leeson
      What's going on party people? First, thank you for allowing me the opportunity to be here. I recently purchased a 2005 yrs 450 and have yet to run the bike at full throttle. The bike fires up, idles, seems like everything runs fine except a little popping when you let off the throttle or until you hit 5th gear. It runs strong; no bogging or sluggishness until you hit 4th gear and open it up. Then it begins to act like it's out of gas or the about to be out. I can pull over and sit for 5-10 min and it runs strong again until you open the throttle. I have the carb off the bike to clean and wrote down a list of factory and what I found installed. I also listed other key factors and hope someone can help and explain. I'm new to the scene and have no prior mechanical experience but my theory is worst case scenario I have to take it to the shop anyway so why not learn. I actually enjoy it. Lol. Thanks a million. Hope to get back on the trails soon. 

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...