Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

pauliej

Polaris scrambler 500 h0 4x4

Recommended Posts

Hello I have an issue when the battery dies all the electrical componets start to fail.I removed the batery started it ran fine but nothing turned on no lights no cooling fan nothing.I though it can run without the battery.I think I have a alternator problem.:elvis:

Share this post


Link to post
Share on other sites


This is my third battery.When I pull start the engine without the battery in place it starts up fine but I have no lights no cooling fan. I meter it at the battery terminal and it reads 1.5 volts. I'm thinking it's the alternator .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check all your body grounds first. Meaning take every ground off and clean them first. Check the tightness of the ground bolts. Once that is done then proceed with your troubleshooting. Guessing costs money so be 100% sure. D/L a shop manual and follow their test procedures.

Mario Welding Inc

Telecommunication

and Utility Equipment

Repairs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Check all your body grounds first. Meaning take every ground off and clean them first. Check the tightness of the ground bolts. Once that is done then proceed with your troubleshooting. Guessing costs money so be 100% sure. D/L a shop manual and follow their test procedures.

Mario Welding Inc

Telecommunication

and Utility Equipment

Repairs

^

l

l

I hate when I post from my company phone and forget to turn off the signature

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thanks I'll give it a shot this weekend.Funny thing I couldn't make out what your avatar said till I clicked on it. Very funny me and the guys in the office were dying!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you replace the battery how long does it hold up before it quits working days ,weeks, months. If the battery keeps loseing it's charge you may have an electirical problme that is draining the battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to agree, check all your grounds. Also check your voltage regulator and stator. What does it read at higher rpms? It's a 12V battery and should be reading 13V + i would think.

I read somewhere that there is a recall on some stators. What year is your quad?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello I have an issue when the battery dies all the electrical componets start to fail.I removed the batery started it ran fine but nothing turned on no lights no cooling fan nothing.I though it can run without the battery.I think I have a alternator problem.:elvis:

If you can run it with out the battery then I would think that the problem is not your alternator, as the alternator is providing the voltage to provide spark. Did your gauge cluster die before this happened? (no speedometer, and Loss of 4 wheel drive) I know the units in the 2000's had an issue with water getting into the gauge cluster, and EVERYTHING runs through that damn thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By ezduzit
      So my quad will start and run pull start, i installed new battery, solenoid, ignition. the problem is
      1 the starter will try but not start. the quad. 
      2 when running i cannot shut it down with either the switch or the ignition i shut it down by allowing the fuel to run out.
      3 no lights come on headlights or brake lights
      when i turn the ignition on my neutral light works as well as the reverse indicator.
      any suggestions greatly appreciated.
    • By dave3dracing
      Hi, I'm a new member
      Just bought a used 08 350 raptor with about 5 hours on it ( very clean ). Started fine when we got it. Now after a few mods (bumper, skid plates, air filter) Now will not start unless you pull in the clutch. I've checked just about everything and also checked that there is no pinched wires. Anybody have any ideas?:bangheadc: Thanks, Dave
    • By payne
      Have an Bear Tracker 250. Dont have the manual or any literature to help with. Anyhow, starts with pull start in gear, and electric starter doesnt work. Also, neutral light doesnt come on. Where should I begin?? Need some direction on troubleshooting all this. Thanks a million.

    • By Steven Workman
      So I have a Honda Fourtrax 300 year 1988. The ignition doesn’t start it with no sound. The headlights won’t turn on. It has a brand new charged battery, fuses are good, oil is good, gas is good, reverse is rusted, it shifts good, won’t jumpstart but when you try it will turn over, it will start if you jump the solenoid give it gas and spray starter fluid on the breather but it won’t stay on long but will stay on for the little time it does by itself. I don’t know what’s wrong and I need help!
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...