Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

farmersteve

1998 Suzuki King Quad green neutral light blinking

Recommended Posts

I have a 98 king quad, followed this thread in a troubleshooting effort. The green neutral light does not come on. when i slide the neutral/reverse from rev. to neutral, the green light blinks but does not stay on, i have been successful in starting this way once or twice (a thumb on the start, hand on the shifter and an elbow on the gas, my kids were laughing at me until she turned over). i have taken the back rack and plastic off, so that i can see where the wires go into the transmission in 2 different places. i haven't gone any further, please help if you have heard of it.

I have the wheeler still apart next to my shop, went out to the shop last night, one of my kids turned the key on and guess what, yep the green light came on, what gives, please help, before i put this thing back together.

Is there anyway to bypass the neutral light needing to be on to crank? I know when the wheeler is in neutral.

Edited by farmersteve
added info

Share this post


Link to post
Share on other sites


You probally have to adjust the shift lever there should be a lock nut and some threads. This happens to my ATV sometimes. You will also notice it snaps into gear a little better just put it in netural and adjust the shifter to make the green light come on then take for a test drive and make sure it finds all of the gears fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That quad has the multiple shifters, right? My guess is that something is not aligned or positioned properly. Do you have a manual?

* Added year, make, model, and issue to thread title. Renamed for search and responses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have owners manual; wasn't very helpful in troubleshooting. there are multiple shifters, i wont be able to get back out there to work on it til Friday evening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
    • By Rich1028
      Leota Quad Trails  on New to us  Machines 5-10-20
      We Just Picked up two Quads Friday,and we took them out riding,great machines!
      2008 Honda 400 Ex and a 2014 Honda 400 X

       
       
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By skgw1
      Feul pump went out. Replaced. At times quad cuts out like its not getting gas. Saw article on new pump needs to be calibrated. Told how to go into a service mode. Does not tell how to calibrate after going into mode. Can anyone shed light on this procedure.
    • By katasha2
      I took apart the carburator to clean out and I can't remember exactly where the springs that are inside the float are supposed to go I've tried to look up schematics but I think I am missing a spring maybe need helpt:confused::confused:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...