Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

CK1999_400ex

What does your quad weigh ?

Recommended Posts

i found the paper work to the old 350 rancher 2wheel drive ... its 511 lbs dry weight

Edited by CK1999_400ex

Share this post


Link to post
Share on other sites




I have an 01 polaris scrambler 500 2x4 i think the dry weight is 523 lbs ya it is its on the manual but my quad probably ways a little bit less has a rear rack that is meant for like a cooler a 6 pack rack which is lighter than what came on there and have a fmf muffler which is significantly lighter than those heavy stock polaris mufflers i call them water spouts because it looks like something water or coffee would come out of but then again i did add a 7 inch light bar that about 5 pounds added a k&n filter 1 pound heavier lol just kidding its lighter than it was stock which is good because these are heavier quads.

Share this post


Link to post
Share on other sites




My Honda ATC 250SX has a dry weight of 357 Lbs. 

Our Honda Recon ES has a dry weight of 414 Lbs. 

I love light ATVs that you can toss if around easily if you feel like it 😎

Share this post


Link to post
Share on other sites

2001 Xplorer 400L > 570 lbs dry.

1996 Sportsman 500 > 649lbs dry.

1998 Sportsman 500 >660 lbs dry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Arizona
      So few months ago I acquired a 01 Explorer 4x4 (think its a 350 but not sure) 
      Anyway the owner said it started reving very high, shut the key off and still kept running 
      until finally he shut off fuel and it finally died. During the run away he said the exhaust got 
      red hot and has melted plastics to prove it. Said some thing flew out the tail pipe, I kinda figured
      it was the top of the piston. Anyway finally got around to looking at it (have a lot of other projects in the works)
      and checked the compression, Shows about 40 psi. Can hear air coming out the carb while rotating the motor over. 
      Gonna pull it apart eventually, don't hear any noises or binding in the stroke, You think the piston came apart? 
      any horror stories of these and is it worth my effort and money? Don't really have any money in it yet. Thoughts? Az


    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. A year or so ago we got it running after replacing the kill switch. It ran great but after some use for a couple months it got a flat tire and for some reason we just forgot about it and it sat for some time. Before it sat i replaced the gas cap, fuel filter, fuel pump, petcock, battery, starter relay, oil and oil filter. I recently went to start it and it started so quickly and without choke or throttle but the ATV wouldn't move till about 1/4 throttle and it wasn't really a smooth ride until 1/2 throttle. it also would bog out randomly after you came to a stop and sounded like it was getting too much fuel. I cleaned the carb and adjusted the air/fuel screw to 1 3/4 turns out.  I also messed with the idle and the throttle cable adjuster up on the handlebars. It's safe to say it now runs worse than when i started working on it 2 days ago. It takes more effort to get started and bogs out idling after about 30 seconds. I tried adjusting the idle but every time i do it'll get to a sweet spot but after driving it down the driveway and back the idle will go up and down to the point where i can't put it in gear because the gears will grind. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated. Thanks
    • By Arizona
      Trying to figure motor size, says nothing on plastics, or the title, only numbers are EC25PFX 01 Which
      are on the cylinder. The vin code is 4XAAG25C312459874
      Tried vin search but still doesn't show motor size. 
    • By ATVNetwork
      utvs It didn’t take long for Polaris to add a pair of seats to the Pro XP.
      The 2020 Polaris Pro XP 4 ups the ante in the battle for four-seater supremacy in the UTV wars. WIth 181 hp and a 125-inch wheelbase this thing is a beast. View the full article
    • By StolenATV
      Red Honda Pioneer 700 side x side and child’s Polaris outlaw 50cc both on black Echo ATV trailer stolen 12:30 pm Last Night 10/14/19 from S Garfield St and Mississippi, in Denver, CO seen going south from 1100 block. . I have reported this information to the police. Suspect Vehicle Black Power Ram Truck w/ NY plates
      The post Stolen Red 2017 Honda Pioneer 700-4 deluxe and Gray multi-colored 2019 50cc Polaris Outlaw appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
  • Similar Tagged Content

    • By Dana Hudson
      Hey everyone, hoping to get some help here... my kids 03 KTF 50 Quad has always ran great... they were riding it a couple of hours a few days ago and it died a couple of times (not normal) but started right back up. A few days later my 5 year old wanted to take it for a spin so I started it (2 pulls) and he took off.. he made it a couple hundred yards and it died and we havnt been able to start it since. I have new gas, good spark and 120 psi compression.. it will not start with starter fluid in the intake or even in the cylinder.. the fuel bowl has fuel at the carb... what am I missing? It’s driving me crazy!!
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By johnwayne
      i have a 2000 suzuki king quad lt-f300f that i picked up as a project bike. it didnt run well when it was parked outside 5 years ago. it cranked after putting fresh gas - but would not run below half throttle, i took apart the carb, cleaned debris, and re-assembled. i suspect that the pilot needle is sheared off - it never protrudes into the throttle body through the pinhole. now to get the bike to ALMOST idle, the throttle idle adjustment knob is all the way up/in. the pilot needle is turned almost all the way in/up (if i understand correct, it should nominally be out 2 1/4 turns or so). and like i said, it will ALMOST idle. floods easily, rides rough.
      wanted to hear from those more experienced than me with suzukis - and im self-taught atv repair, so dont laugh too hard if my verbiage/part names is way off. 
      facing the driver's side of the bike [US] there are three hoses on this side of the carb. without a service manual or way of knowing what was messed up before i got it, i think i have them right: front hose as a vacuum to the petcock, middle hose as vacuum to the fuel pump, rear hose as fuel line from the fuel pump. running the bike in prime position results in flooding even while riding. with all hoses disconnected from the carb, fuel slowly drips from the vacuum line connected to the petcock.
      so just my speculation is that the diaphragm in the petcock is split, and the pilot needle is broke off - causing my inability to not quite idle and the rough ride. this suzuki is hoses and cables everywhere compared to the honda ranchers and yamaha warriors i am used to. I would like to have a plan rather than: replace everything at once.
      is my speculation on the right track, or could something else be at play? say, if the compression was non-existent, would that cause non-idling? i am all ears, look forward to the input.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...