Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

marioweldinginc

2003 Honda 400EX headlight problem

Recommended Posts

I finally got around to installing my headlight bulbs among other atv chores. One head light bulb blew and the other came apart. I ordered 2 bulbs from ebay but the seller had mostly positive feedback. After my chores and lastly putting in the bulbs the left side is low

beam only and the right side is high beam only. What am I missing??

The bulbs appeared to have 2 filaments. I have the wiring diagram in front of me and it shows one wire for low and one wire for hi and then the two bulbs are wired in parallel. so if one is on low the other one is too and vice versa.

The quad is in the tow vehicle and isnt easy to move because I have no rims on it. When I put them on ill take the front plastic off. For now anyone have any idea??

Ebay Bulbs?

Wiring?

ground?

400EX wiring.jpg

57d7733982620_400EXwiring.jpg.a02f397fcf5d1c42834d326ae22b4167.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


its hard 2 say... the bulbs are fairly cheap an i would try another set 2 see if thats the prob... an if it is then that an easy fix... if not then you will have to go through the steps of checking the light sockets with a test light an see what's up .. an then go from there an see what else ya can come up with..

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was the route i was gunna go. I was hoping someone would of seen this before and say hey dummy dont use ebay lightbulbs :D

Sent from my SGH-T959V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

are they the bayonet style bulbs? i'm sure you've tried them a different way? sorry if this is a stupid answer because they usually only fit one way ... but there are exceptions ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

They have one tab which makes em not sit perfectly flush. I might take that tab off. I dont have a factory bulb to compare the two. I do know the dealer charges 17 per bulb and i bought these for 1.50 each

You might be right maybe one is only touching the low beam terminal and the other is touching the highbeam terminal. When i get the tires back on i will take the front off and make sure everything is making contact.

Sent from my SGH-T959V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites


I got my bulbs from the auto zone for my kawai and I still have both arms & legs so they didn't cost an arm & leg for them I think they were around 5 or 6 bucks for 2. Good luck with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autozone doesnt have em. At this point i might as well go to a dealer. 34 bux for 2 bulbs. here is why...

shipping! any genuine honda place charges 15 dollars or more for shipping on each bulb!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By Frank Angerano
      So i took a road trip today to look at a Suzuki Eiger! 2006 in perfect condition other then the fact it starts for 30 seconds and shuts down.  
      Its been sitting for about a year in a shed. 
      It has a plow and a winch included!!!
      Got it for a really good price and all looks good so far.  
       
      Stay tuned.  





    • By jrhoads23
      I really like the size and look for the Hays Fab Micro Light Bars (probably leaning towards 10" one). Was curious if anyone here has used them and how they hold up. Any moisture problems getting inside? How is the light output?
    • By Scott Sirr
      I need to figure out how to clean/fix or replace my neutral switch assembly On my 2008 Yamaha big bear 400 as generally the neutral light doesn’t come on when it is in neutral. To get it to come on I have to wiggle the foot shifter and hold it in just the right spot.
      I have googled it and can’t find much on the 400’s. I can’t find a service manual online and the parts manual is super vague.
      I think it is in the right side engine cover area, but not certain. 
       Any help would be great. thanks
      Scott
    • By bradleyheathhays
      Last time I installed a remote start system it was on an old Dynasty whose wiring was too delicate to work on really. A couple weeks after installation it started ok but a ton of white smoke came from under the dash. I uninstalled the entire system and everything was fine after that.

      So in picking out a starter for this '02 Taurus I want something simple that will work with this car well. The start systems I'm seeing are generally designed to do door locking and unlocking, trunk release, etc. As this car already has those functions on a fob I won't be using any function on any future remote start system other than the remote start.

      Can anyone with knowledge of my car recommend a decent but low cost / low extra functions start system that would work well with my Taurus?

      Thanks
       
  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By marcuslachance
      I
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
      Marc
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...