Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Hondastar11

Kawasaki Bayou 300 spark problems

Recommended Posts

Hey guys im new to the forum, but i was at my girlfriends house and noticed an old quad on the side of her house, i said hey what are you doing with it? and she said ill help you load it on your truck :D so i found its a older kawi bayou 300 2wd, seems like a nice quad, ive always had quads since i was little and wouldnt mind adding one to the collection, its been sitting for about 5 years? it rolls good, tires are kind of holding air, no battery but i rigged a car battery on it, i can get the starter to spin but the spark plug wont fire, is this common on them? i have no idea what year it is, anyway to find out? but the coil is getting power, what else should i inspect/replace, i dont want to go crazy on it, its not in the best shape, if its something big ill just part it out or just sell it, its seems like it would be fun, but just need some advice! thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites


you can find what year if the sticker or plate is still there on the lower frame tube, to the left of the engine

A1 = 1986

A2 = 1987

A3 = 1988

^^^^^^^ is what the web is saying ....

how's the plug wire or plug itself?

what do the rest of the wires/wiring look like on the bike? spliced/taped/off?

my 91 big bear had no spark, it needed a new stator... (but the guy told me that straight out when i bought it from him)

i had to fix up quite a few wires too, alot were bared, broken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just did a full rebuild on a bayou 300, i had the same trouble with mine. i got it from a guy that had it sitting behind his house for a few years, i had to replace the CDI box and the voltage reg, they went bad over time i guess, if you need any help let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i just did a full rebuild on a bayou 300, i had the same trouble with mine. i got it from a guy that had it sitting behind his house for a few years, i had to replace the CDI box and the voltage reg, they went bad over time i guess, if you need any help let me know.

I just read this post,I have a 94 klf 400.no spark at all.was running great then it died. waited a few minutes it would start. sometime it would run then stop reving to higher rpm.what do you think?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I just read this post,I have a 94 klf 400.no spark at all.was running great then it died. waited a few minutes it would start. sometime it would run then stop reving to higher rpm.what do you think?

had the same trouble with mine, had to replace the coil, cdi box and voltage regulater. works great now. if you replace the cdi box you have to replace the voltage reg to. its often the reason the cdi gos bad. you can git one on ebay $100.00 or so. voltage reg $80.00 or so.:yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Johnnyhorsepower
      I finally found an awsome app for your phone that shows you on a map all the trails near your location. You can read or add reviews, look at picts...etc
      Its called: atv escape

      John
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Andrew520
      Got a good deal on an 89 bayou 300. Couple questions. First is in the picture I have posted. Note the two wires at the bottom of the pic (white and black/yellow). They were not hooked up to anything and Im not sure if they are supposed to go to the battery or somewhere else and what they are for.
      Second question is I had the carb apart for a cleaning. The vaccum operated slide has a spring under the cap with a plastic clip that goes inside the spring. Is there a proper location inside the spring for that clip. Right now it is just below half way inside the spring.
      It runs alright but keeps fouling the plug. Pulled the plug off, cleaned it and dried it off and it starts back up but not sure how long before itll do it again, last time it was about 20 minutes of riding and it bogged out and wouldnt start.

    • By JCH
      Hi there
      I am in need of a manual for my KLF 300 Bayou 4x2 . I've found others on here for the 4x4 model, but was wondering if I need a separate 4x2 manual. Does anyone know?
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By Bearman
      Long story short. I bought this off my neighbor and only has 3 gears. The part that holds the shifter rod on broke, this is on the inside where the clutch is. The rod moved out of its spot and when they welded it back together only has 3 gears. I have a new case for it just need to know how to get the shifter in the right spot before I put it back together. I am missing the indicator that shows me where neutral is. A link to a good Manuel would be great. Thanks
    • By waynep
      I have a 1996 kawasaki bayou 300 that i cant seem to get running for more then about 10 seconds i think i need it to spin a little faster. i had it giving it to me and havent ever worked on a four wheeler yet. i have already cleaned the carb and did all the maintainance things i could think of. and am hoping for a good starting point Thanks Guys!!
    • By chuey12
      I have a 2010 Z400 and it will start up an idle fine but when you go to give it gas it just stales out and wont run at high temp. Any ideas?
    • By jeb9455
      i have 01 300 king quad shuts its self off when ever found has no spark let it set for a while will restart anyone had this problem and what was the fix thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...