Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

viperd911

1998 Yamaha Grizzly 600 - Help please!!!

Recommended Posts

i have a 1998 grizzly 600 it had no spark and after replacing the pick up coil i got it to run but it is now misfiring and backfiring horribly and won't idle and is extremely hard to get running if done every thing the service manual has told me to do with no difference if any body has any advice it would be greatly appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites


On the newer quads there are magnets on the flywheel that tells the quad when to fire. I have seen cases where the bonding agent let loose and the magnets fall off. As a last resort maybe pull the cover off and give them a look, but check the repair manual first to see if your bike is set up the same way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have already had it completely disassembled and inspected the parts referring to the service manual and

nothing is out of place or cracked or badly worn

thanks for the reply btw and if you have any other ideas it would be greatly appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites


i have a 1998 grizzly 600 it had no spark and after replacing the pick up coil i got it to run but it is now misfiring and backfiring horribly and won't idle and is extremely hard to get running if done every thing the service manual has told me to do with no difference if any body has any advice it would be greatly appreciated

I have the same thing going on and cant figure it out. It seems to be advanced ignition timing. How did you fix your Grizz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the same thing going on and cant figure it out. It seems to be advanced ignition timing. How did you fix your Grizz?

hey sorry about the long time to reply but what ended up fixing it was as simple as switching the wires on the pickup coil the after market ones seem to be marked improperly after much money was spent it turned out to be the easiest fix nothing else i did fixed it hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for reply. On mine it turned out to be a blown capacitor in the CDI. The confusion came because it must have blown right when I started it up after replacing the stator and pulse coil since the problem wasnt there when I disassembled the engine. The reason it took me so long to check the CDI is that Ive never had an engine continue to run (even poorly) when the CDI goes out. Weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mike Hooper
      Hi everyone! I'm from New Zealand, and doing up a Suzuki Lt50 for the kids. This is the first bike I've ever worked on, and it's currently not running. Hoping that both Google and this forum will get me through! Haha

    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By StolenATV
      Taken from my car port around 0330 and was taken by at least 2 people found footprints pushing the quad all the way to the road (80 yards)
      The post 2012 Yamaha Grizzly 700 EFI 4×4 Stolen appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By cliffyh
      Hi,
      Have a 2005 grizzly 660. Just recently started backfiring and showing incorrect speed. Lifted seat and messed with wire going to starter relay, it stops for a bit but seems to come back.
      I ended up pulling all the pins out of the connector for the relay and added new pin/connectors for all 4 wires. fixed it for a little bit but came back shortly after. This was a new starter relay i installed a few months ago. Anyone know if a bad starter relay would do this? 
    • By Sp33dy0000
      Hi can someone please give me some sort of idea I have a Yamaha 600 grizzly four-wheel-drive I have put a new coil and a new stater and Pulse stater on it with new plug and steel can’t get any fire
  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By mallen14
      Looking for anybody who can point me towards a free service manual for 1998 Big Bear 350. I found the sticky thread but all the links, from 2012, no longer work. If anybody has one please let me know. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...