Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

swampcat07

My First Can Am a Commander 800R

Recommended Posts

Well my first can am arrived at the dealership yesterday. I picked it up and brought it home. I can wait to start riding it!

555575_335193999862333_100001152063858_866660_437033903_n.jpg

Edited by swampcat07

Share this post


Link to post
Share on other sites




I put about 25 easy miles on it this weekend to break it in. The power is very noticable over the teryx and I love the way the seating is laid out. The is alot of space and almost everything is adjustable.

The only two faults I could find so far is that the shocks are set too stiff and there is a werid squeek somewhere on the SXS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks I went with the 800 because it has been tested and proven for many years and can am even noted 18mpg but I will believe that when I see it. If I was racing the thing I would have went with the 1000 but for a trail bike it should have plenty of power.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thanks I went with the 800 because it has been tested and proven for many years and can am even noted 18mpg but I will believe that when I see it. If I was racing the thing I would have went with the 1000 but for a trail bike it should have plenty of power.

Your Cat is gonna be jealous !!:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya I think she is used to having other brands in the shop. The wildcat was my first choice but it is just too wide. She has seen her share of trail riding but now with more and more runs through the pit the Cat is just pretty much set up for WOT runs through the mud pit. I still trail ride it sometimes but the high center of gravity makes off camber really hard to navigate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice I've been waning one of these machines for a while now. Does the base 800 look the same as the 1000. Like the gauge pod and steering wheel and dash and stuff like that? Thanks and good luck man!

Share this post


Link to post
Share on other sites




Thanks so far so good. I am almost at 1000 miles on it so far.

So after 1000+ miles how do you feel about the SxS? Good and bad? I looked at them and thought that it was a bumpier ride than the quad. Just my take using it on a demo trail.

Like to hear other thoughts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
    • By dave3dracing
      Hi, I'm a new member
      Just bought a used 08 350 raptor with about 5 hours on it ( very clean ). Started fine when we got it. Now after a few mods (bumper, skid plates, air filter) Now will not start unless you pull in the clutch. I've checked just about everything and also checked that there is no pinched wires. Anybody have any ideas?:bangheadc: Thanks, Dave
    • By payne
      Have an Bear Tracker 250. Dont have the manual or any literature to help with. Anyhow, starts with pull start in gear, and electric starter doesnt work. Also, neutral light doesnt come on. Where should I begin?? Need some direction on troubleshooting all this. Thanks a million.

  • Similar Tagged Content

    • By Ajmboy
      Getting some serious air with a Can-Am Maverick X3! Saw this over at atv.com.
       
    • By Ajmboy
      The new Venom trailer includes a scene with Can-Am Maverick X3. I saw this posted on another site and checked it out. Below is the video and clip.
      Small clip at 2:02

    • By priglmeier
      I own a 2002 Can-Am Quest 650.
      It will start if you massage the throttle a bit and it will continue to run. BUT if you let go of the throttle and try to let it idle it will always die warm or cold.
      It has Non-Oxy premium gas, a new gapped NGK plug, a new carb (as of today) and fresh fluids. After installing the new carb it runs exactly the same.
       
      I only have a few things that I have observed since the new carb:
      The choke still doesn't do anything. It has a good cable and it is hooked up. It on fully off. There is a cable in the top, front of the engine that splits into two connectors. The connected side is in the photo. The other side has the yellow banded section and is not connected. I do not see anything in range of this connector so I don't know if this is normal or not??? The original carb wasn't really dirty or clogged. I'll use it as a spare. I don't see this cable and connectors listed in the Can-Am shop manual. Looking for some help. I want to ride!


    • By ATVNetwork
      2018 Can-Am Maverick X3
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...