Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

pokerdad911

2007 Suzuki LTR 450 - Wont Fire Up!

Recommended Posts

I HAVE NEW PLUG IN IT AND CHANGED FUEL FILTER. bATTERY IS GOOD. I CRANK IT OVER AND IT CRANKING, IT FIRES UP FOR A SLIT SECOOND BUT THEN BACK TO IT CRANKING. I SPRAYED SOME STARTER FLUID IN AND IT STARTS AGAIN THEN SHUTS OFF. SO I KNOW IT WANTS TO BUT WONT STAY FIRED UP. WHAT COULD BE THE PROBLEM? SOMEBODY HELP!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


if you take the spark plug out and see if it's bright blue, the electrical should be ok. i would guess the carb is dirty and needs to be cleaned. float might not be seated properly or a jet is clogged ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I HAVE NEW PLUG IN IT AND CHANGED FUEL FILTER. bATTERY IS GOOD. I CRANK IT OVER AND IT CRANKING, IT FIRES UP FOR A SLIT SECOOND BUT THEN BACK TO IT CRANKING. I SPRAYED SOME STARTER FLUID IN AND IT STARTS AGAIN THEN SHUTS OFF. SO I KNOW IT WANTS TO BUT WONT STAY FIRED UP. WHAT COULD BE THE PROBLEM? SOMEBODY HELP!!

Is the 07 fuel injected or carb ~~

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      Got a 04 Sportsman 500 that wasnt running- owner said it needed a stater and a new battery.  It ran rough (been sitting out in the weather for a while).  A friend and I started by adding a new battery and it would start barely with the choke and his hand over the air-filter.  I decided to install the new battery in the holder on the side.  we had it on the rack because the old on was still in the bike.  I tried to be nifty by turning the battery to put the terminals in an easier spot to get to, but forgot to reverse the cables too.  In a sentence, I reversed the positive and negative on the battery like a dummy.  When we discovered my mistake and corrected it, we turned on the bike, but the display did not light up and the key did not turn on the starter.  jumping the solenoid worked the starter, so we thought the solenoid just burned up when I reversed the pos and neg...  new solenoid and no difference.  what have I burned up?  Also, the shifter does not seem to do anything in the trans.  it slides back and forth like its stripped in the trans.  any help would be appreciated!!
      I think the biggest issue right now is the electrical.
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By ray desocio
      I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
       
      The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
       
      I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
       
      possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    
      comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
       
      Reed valves look great.....
       
      im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 
    • By Tiffany Rowland
      I am working on a Honda sportrax I just got my daughter for get birthday and the reverse and neutral light are not working. When I traced the wire down I saw that it wasn't plugged in but I don't see where it is supposed to connect. Does any one have a general idea of where I should look?

  • Similar Tagged Content

    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By Kristpj
      I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.
      I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 
       
      Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?
    • By chuckufarlie
      I have a 2018 Kodiak 450 EPS that just this past Sunday I ran through a bit of water.
      After the puddle the belt was slipping, so I pulled over and drained the ultramatic housing and the slipping problem went away. This was all in L and everything seemed to work fine. Later when I got on a road, I put it in H, but it still rode like it was in low... i.e. I had to rev it up a lot just to get to 30mph.
      When at home I pulled the ultramatic cover off to inspect, and it looked okay in there. Not much dirt, belt and everything are clean, but when I rev up the engine (with cage in place, of course), the belt doesn't get to the top of the clutch (maxes out about an inch or 1.5" from top of clutch, so maybe it is normal).. I put it back together but same thing... H seems like L still.
      Do you think the clutch needs to be further dissected for cleaning, or could this be an issue with the gear selector?
       
    • By Steven Alter
      I have a 2018 450 and the digital gause has started flashing on an off while driving. The backlit also goes on and off. It is worse when I hit the gas. The battery died a few weeks ago and I jumped it but its been fine until last night. Called the dealer and showed them a vid and they recommend replacing the gauge and its like 600 bucks. The machine has less than 100 hours on it. I would really hate to have to change it out. also the unit sometimes has trouble starting. Any ideas?
    • By Admin
      View File 2014 Arctic Cat 450 ATV Service Manual
      2014 Arctic Cat 450 ATV Service Manual
      Submitter Admin Submitted 02/08/2019 Category Arctic Cat ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...