Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

rocky450

2005 Yamaha YFZ - Not Turning Over

Recommended Posts

i have a 05 yfz with a brand new battery. There is an issue with it not starting now. You can hear the cliking noise but no turn over.Battery is charged fully but no start.HELP!!!!!!!!!!! What is the problem or anyadvice to fix and not go broke in the process

Share this post


Link to post
Share on other sites


make sure all the connections at and from the battery to ground and starter are good. you can also 'jump' the solenoid/relay with a screwdriver or cables. if it jumps, your relay is gone ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pull out the plug and see if it cranks, I do that when my starter is going bad to see if it will turn without the compression.

Share this post


Link to post
Share on other sites

took screwdriver and attempted to jump start and NO DICE! NO SOUND NOT ANYTHING! But will follow the advice given and hopefully progress. The weather is to nice to miss out like this. Plus, my neighbor has a Raptor I want to embarrass real bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a possibly bad starter motor....you can always push start it for the mean time, for purposes of embrerasing the neighbor! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites


Put a meter on the leads and make sure you are at least getting 12v to the starter. If I remember right even when you jump the starter there usally is a spark or something.

Check the ground wire and make sure it has good contact with the frame.

I would pull the starter and directly wire it to a 12v battery and see if I can get it to turn if the above does not work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bradleyheathhays
      Just now rolling over 100k miles. Been feeling some steering weirdness so I get one front wheel up in the air and push at 3 and 9 and sure enough there's some wobble. Pushing at 12 and 6 gives no play at all.
      Although I'll probably be replacing the worn part myself I need some help diagnosing what all might need to be replaced. And since I need an alignment anyway I've made a deal w/ my local Goodyear tire shop to do a pre alignment inspection and identify my bad part(s) so I can replace them before they do the job.
      When I drop the car off what specific parts should I ask them to look at? I'm sure tie rod ends but what other kind of worn parts could be causing movement on the 3-9 push test?
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
    • By Matt John
      Charging issue?
      I have a 2017 Polaris Sportsman 570 EFI. Yesterday, I start the machine and it says low power (10.6-10.8). This machine is on its second battery. This is a new AGM battery with 50cca more than stock.
      Should I look at the regulator or stator?
      Thanks!!!
  • Similar Tagged Content

    • By Ironfist104
      My wolverine has a new carb kit, new battery cranks over and over take it to the point of killing the battery to start sometime.... but it I give a tug on the start rope while I'm cranking it with the starter it fires right up.... any advice?
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
    • By Srx_Man
      Hey I own stock why Yfz 450 and I'm just looking to slap a turbocharger on it.. I was just wondering if they're pretty compatible with these machines it is the carburetored version Yfz 450. I have all the piping hook ups / kit that's threw HURON SPEED an i also have turbo lined up for it gt 12.. I was just wondering what else I need to make this work? I know i would need to up the Jets and stuff for starter but Is it just that simple or do I need blow off valves and like some time on regulator on it or so forth? Trying get ideal what i would need
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...