Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Fourwhels

2004 Suzuki 400 - Stator Problem

Recommended Posts

I am having a problem with my stator, I have a 2004 suzuki A400F 4x4 auto quad. I have been told that the stator may have built up a glaze because of old oil. My question is can the stator be cleaned up.

Share this post


Link to post
Share on other sites


yeah it should be able to be i havent had this problem with anything but yeah just pull it out and clean it up. I just replaced my with a ricky stator and it works great

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Julio Cano
      The tires which I bought on ebay cannot be balanced, it’s out of round.Tried riding and had wobble. 
      It was mounted in shop and they also put it on a rim they had sitting in the shop and same issue to confirm it.
      Are they defective ?
      They have brand new high quality tires for my  old suzuki gsxr750 and want about $600 for two tires.
      Is it worth it to pay that much or buy another set of front rear tires like Hexautoparts which has good reviews on trustpilot.com?
      Any recommendations ?
      Thank you.
    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By Hondasher
      I have a 2004 Polaris Trail Boss 330 and I want to eventually fix it up if possible, but the thing is the transmission or Gearbox that allows you to shift into forward and reverse and such isn't connect to the engine at all, it isn't even bolted into the frame. Anyways the Secondary Driven clutch is missing. The ignition was busted so I switched it out and tried to hook up power to it and the lights wouldn't light up and it wouldn't try to let me start it with the electric starter. 
       
      So I bridged the connectors on the starter solenoid and it cranks the motor. I was wondering if anyone knew why the dash lights don't work or any of the buttons. I did find a cable disconnected I have a picture of maybe someone can tell me what it's supposed to be connected to. It has 3 wires going to the connect Green Purple Red. I'll enclose a picture of it and where it is connected on the wiring harness. 
       


    • By dgk_mike
      It will go into neutral, 1st, 2nd, and reverse but nothing after 2nd gear. The shifter moves freely going up completely nothing but when you shift down it works. I’m not sure if it’s tranny issue worth messing with or if I should just buy a new one.  Overall besides that the thing runs like new.

    • By Frank Angerano
      So i took a road trip today to look at a Suzuki Eiger! 2006 in perfect condition other then the fact it starts for 30 seconds and shuts down.  
      Its been sitting for about a year in a shed. 
      It has a plow and a winch included!!!
      Got it for a really good price and all looks good so far.  
       
      Stay tuned.  





  • Similar Tagged Content

    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
    • By Homestead
      My bayou was running. Turned it off. Went to start it again about 20 minutes later and nothing.... no electrical power. No lights, no neutral indicator light. Battery good. Jumped starter and it turns over but doesn't start. I'm not sure what the problem could be. Maybe ci igniter or rectifier?
    • By JPRICE1981
      Hello everyone !! Looking for some help !! Im wanting to check my stator and pick up coil with a ohm meter and cant seem to find a guide that tells me what to read and what my reading should be !! Any help would be great !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By JPRICE1981
      Hello Everyone very new to working on ATVs and pretty sure Im getting ready to ask a stupid question !! but here goes !! should i have oil in my stator compartment on my suzuki 500 ?? this bike is backfiring bad and running rich when i pulled the plug to set it at TDC to check the valves I find that there is oil on the flywheel and Ive never seen this on any other ATV before any info would help !! Pretty sure I already know the answer but if you all could entertain me I would be greatfu !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By revid
      I have a 2003 trx 350 fourtrax thats not charging .I replaced the rectifier last yr and want to know how I can test it or the stator with a multimeter? I tried to download the manual here but the link must be dead cause I can't get anywhere with it. Iam attaching a pic of my meter so someone can tell me what settings cause I don't know alot about multimeters.Thanks


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...