Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

hillbilly23

1999 Suzuki Quad Runner 500 Not Running

Recommended Posts

I BOUGH A 1999 QUADRUNNER 500 RODE IT FOR ABOUT AN HOUR IT BACK FIRED AND STOP RUNNING THE BATTERY WAS DEAD AND COULDNT PULL START IT EITHER. DOES ANYONE KNOW WHAT MIGHT BE WRONG WITH IT?:realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites


pull the plug and see if you're getting spark, and check the carb and see if you're getting gas. the stator and or pick up coil may be gone if your battery is dead ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

charge the battery and see it it starts if it starts check your voltage regulator take the two screws out that hold the regulator on and see if it has a black spot on the back if it does thats your problem . Raybob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be as simple as the battery just fried, will it take a charge?

* Added manufacturer and issue into thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dskip160
      Hey there! New guy here! So I bought an 87 250. I turn the key and it has ignition light. I press run and the engine turns over. Guy I bought it from said the carbs may need cleaning, I worked them good cleaned and blown out. I reinstalled the carb and still doing the same thing. It’s getting fuel, the battery is brand new and charged I’m lost here!( purchased a new carb on its way) anyone have any ideas

    • By JustRandy
      After looking at the wire diagram I saw the blue w/black stripe wire is coming from the neutral and reverse lights looking for ground thru the neutral and reverse switches. If it finds ground, the lights come on. The same wire also comes from the neutral relay looking for ground at the same neutral and reverse switches. So it was easy to trick the relay into thinking the engine is in neutral all the time without having the light on all the time. Just cut the blue w/black wire at the relay and ground it. Easy
      Sorry the pics aren't better




      Now it starts in any gear and indicator lights work as they should.
    • By pablo Blake
      Its in pretty rough shape and its gonna be my first atv, I worked on bikes before but nothing to do with quads. Anyways the quad has some problems and im tryna figure out what to focus on first. So the U joints i think are shot. The bike starts first try every time ussually have to give it a lil gas with the throttle and revs right up, idles fine but its running REALLY rich 3 starts and my brand new plug was pitch black

      Bike is L model

      video-1577465068.mp4

      Its using the original mikuni carb but im not the best at fixing the carbs and wondering if there is anywhere online that would be able to either walk me through it or help me with it i didnt see a air mixture screw so it seems like im gonna half to open it up and adjust like the float and a couple other things
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Trent Finnessey
      So I have a 2000 Honda 400ex, and it won’t start when it’s in gear obviously when I pull the clutch in..... it’s very annoying!! And idk if this is like a safety feature or something.....🤷‍♂️ If anyone know why this is lmk plz, thanks 
  • Similar Tagged Content

    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By frankmako
      My 2005 Arctic Cat 500 started leaking fuel from the top right hand side of the carb. It looks and feels that the fuel is coming from under the throttle cable housing area just above the primer pump. I have not had time to take carb off. Has anyone had a leak on this side and area of their carb?
    • By RichUncleSkeleton
      Hello
      Just signed up, as I've had a recurring problem, and need some help.
      To start the bike I have to put the choke on all the way and 4 squeezes on the gas, Then as I push the start, I slow squeeze the throttle about half way for it to catch....If I miss it, then it will take 5 mins of slowly finding the sweetspot on the choke in unison with some throttle squeezes.
      Then I have to to hold the throttle to keep the bike going, using the choke will stall it out. after about 3 mins of holding the throttle, I then can let it go, and it idles fine, and runs fine. If it sits for a few hours it's only slightly hard to start, but a few days of sitting, and it's a lot more work.
      Had the bike serviced they couldn't figure it out. They swapped peticock, plug, new gas, all new lines, new throttle, and cable. Said the carb was fine, and clean. New air filter, said fuel pump was fine, no leaks around carb boots, new battery, new rectifier.
      Ran some sea foam through it....Runs Great.....Just such a pain to start...
      Thanks
    • By JPRICE1981
      Hello Everyone very new to working on ATVs and pretty sure Im getting ready to ask a stupid question !! but here goes !! should i have oil in my stator compartment on my suzuki 500 ?? this bike is backfiring bad and running rich when i pulled the plug to set it at TDC to check the valves I find that there is oil on the flywheel and Ive never seen this on any other ATV before any info would help !! Pretty sure I already know the answer but if you all could entertain me I would be greatfu !! THANKS IN ADVANCE !!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...