Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

raybob

2000 Suzuki 550 Quadmaster - Carb Vacuum Lines

Recommended Posts

My question is on the carb on my 2000 quad master there is two vacuum lines.,, if I am stetting on 4 wheeler one is on the right it has vacuum I can put my finger over it i can feel vacuum ,,one is on the left of the carb is now hooked to the fuel cock valve. thanks Raybob

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By cfauvel
      ok help so according the service manual, Idle Air Mix Screw (aka Pilot screw) should be initially set to 2.5 turns out from fully seated.

      If I do that the motor doesn't want to start or stay running...right now the pilot screw is probably somewhere near 5 turns out....I'll take the carb off tomorrow to count to know for sure.

      mind you the carb got a new float seat,float needle and various other components in the kit.

      To get the motor running I hard to turn the pilot screw out quite a bit, and turned the idle speed screw in quite a bit...I didn't hook up an inductive tach to know what it is idling at, but does sound about right.

      What should the idle speed adjustment screw initially be set at (the one that has the black cable sheath with a knob you can twist easily)?

      Is there a special tool to turn the idle/pilot mix screw whilst the carb is on the running motor? I am using a slotted screw driver bit (normally goes into a driver) by hand..makes it hard to turn the driver and hard to tell how many turns .
  • Similar Tagged Content

    • By JPRICE1981
      help needed please my quad starts up great but back fire when i give it throttle ! It runs great for about 30 to 60 sec or until it starts to get warm . could i get a idea of what you guys think this quad has had me stumped for days i have changed the cdi, carb, plug and thought i had it licked until i put everything back together
    • By tonyells
      My Quadmaster runs great on level ground and downhill. The other day we were going up a slight upgrade and it backfired and lost power going uphill. My neighbor says it needs a new spark plug. thoughts? I bought a new spark plug, however, I cant find where the spark plug is. Obviously Im not a mechanic! I looked everywhere without taking parts off. Can someone please tell me where the spark plug is? Very much appreciated!
    • By ksinfield1
      Has anyone bypassed the rev limiter button on the 550 Grizzly. Since I have put tracks on the quad, I need to run it at higher rpms in 4X4 in the deep snow. Is there any downside to bypassing the switch or even installing a 2nd bypass toggle switch?
    • By rigman06
      I have a 01 quadmaster 500 that im having some issues with. It was running fine then all of a sudden when I went to give it gas it started stumbling. I called a dealer and was told by their service department that it probably need a carb rebuild.
      I soaked the carb overnight in carb cleaner and then rebuilt it the next day. the quad will start but it will only idle...when i give it gas it starts stumbling and backfires and wants to stall.
      if anyone has some insite on this issue let me know
    • By tuke
      Hi. I recently had to replace the diaphragm on my QM 500, so I decided to add a sigma 6 jet kit. I basically replaces the main jet with a 135 (was 130) and moved the clip on the needle down one space (as per their directions) towards the RICH direction. Now that I have it reinstalled it starts great, idles great but if you try and give it any throttle it sputters, pops and looses all power. With the choke on it will accept throttle.
      This implies to me that I am running LEAN, which seems strange as I moved the needle towards rich and put a bigger jet in?
      I have checked the rubber connections on either side of the carb, the carb has been out and it is CLEAN.
      So any thoughts other then just "clean the carb".
      Thanks
      Chris
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...