Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Clint

Yamaha moto 4 will not start?.?. Neutral light will not come but revese will.

Recommended Posts

I have a 1987 yamaha moto 4 225. Trying to start it and i am running into a problem. When i go to crank it, i turn the key on and the neutral light will not come on. I try to start it and nothing. However, when the lever is back in reverse, the reverse light comes on and also the head lights work.

I know that the neutral light bulb is not out.

Any Ideas??

Share this post


Link to post
Share on other sites


Can u verify that its in neutral? I have an 86 Moto4 that is a dog to get into neutral without rocking it for a while

Sent from my SGH-T989 using Xparent Blue Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea it is in neutral. I am it sure if the CDI is bad, a broke wire, bad connection or what.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i had the same problem with my big bear, it turned out to be a wire, like 2 strands and wasn't making a good enough contact. my safety switch is located on the foot shift side, on the top of the motor/transmission. my light never went on before i fixed it too ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I'll try this. Is there anything else that I should look for While checking the stop switch?

Share this post


Link to post
Share on other sites


i would just check all the wiring well. what looks good may be very brittle and have bad grounds or connections. check all the plastic connectors and clean them as well. good luck !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that was it!! Broken neutral wire. Fired right up. Thanks so much!! I really appreciate the info and the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brewster
      Being confined to the farm with the corona virus pandemic, I have started working on long abandoned projects.  I have a 95 Yamaha Moto 4 350 and the CDI box went bad (I think).  Finally broke down and spent the money for a new one.  It had the same part number as the old one, but the old box as 2 extra wires on the pig tail and not all the wire colors with the new box match the old box, so I'm not sure how to hook it up.  Have searched the internet on and off for some time but can't seem to find anyone who can help.  Does anyone out there know enough that they would try to help me?
    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

    • By cavry
      Bevinsee P15D H6M LED Headlight Bulb For Kawasaki ATV KLF220 300 KFX400 KVF300
      I'm looking at replacing the headlamps on my 2001 KLF 300.  These LEDs are out of my experience range.  Supposedly they are "plug and play". 
      What problems am I not aware of? Other controllers, ballast? 
       
      Thanks, Cavry.
       
    • By tperk100
      2014 Honda 420FPA
      I installed a LED bar, but have yet to wire it in. Would like to wire it into light switch circuit for low beams, assuming it will stay on for high beams also. I am an old fart so am looking for an easily accessible place if possible. 

      Other concern is current draw. It takes 2 amps. So wherever it goes, the circuit has got to handle an additional 2 amps.
      Any help will be appreciated.

      Tomn P in Sunny Virginia Beach, Va
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...