Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Getch

1990 Big Bear - Cold Start Success

Recommended Posts

Two thumbs up!

Very excited this morning. Temp was 26 degrees this morning so I decided to try a cold start on the Big Bear before heading to work.

She fired right up! Awsome!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Two thumbs up!

Very excited this morning. Temp was 26 degrees this morning so I decided to try a cold start on the Big Bear before heading to work.

She fired right up! Awsome!

Cograts' nice when plans come to fruition.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By mallen14
      Looking for anybody who can point me towards a free service manual for 1998 Big Bear 350. I found the sticky thread but all the links, from 2012, no longer work. If anybody has one please let me know. Thanks
    • By dctaz37
      My ATV started making a rubbing and clunking noise. I took the skid plates off and found that the front u-joint on the shaft that connects the front axle to the transfer case is toast. My manual does not reference this repair. Looking for instructions.
    • By Barrysquad
      Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!
      Are these good coils? I was thinking I could swap?
      2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)
      1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0
  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By mike91
      I’m just wondering what year bike i got? it seems the vin has been rubbed off i got it from a auction here in Australia engine starts but seems has a dirty carb wont idle well
      and also has a problem I put it in gear and makes a grinding noise but does not move it the neutral light goes out but then when I change gear it grinds more in the higher gears as well I’m guessing the differential is stuffed so wanting to buy new part for it will start the pull down next week

      this is the first bike I have worked on used to dealing with cars




    • By hutchir3
      Hello Folks....new to the forum.  I have two Warriors (87 and 92), and an 89 Big Bear.  Looking for some help with engine issues on the warrior, and my 89 Big bear backfired and died. Got spark, got gas, seems to have compression, (but haven't tested it yet...next). She rolls over good, maybe too good...seems soft. Have spark and enough compression to blow gas mist out the plug hole when cranking. Suggestions, Been running great since we got it.

    • By Randel1
      I'm having a problem getting a CDI unit that works. The parts list calls for a  4XE-85540-00-00 CDI unit. The one currently on the ATV works but there seems to be a problem with the spark advance curve. It will idle fine an rev. to about 1.5K then  starts bogging down sputtering, popping and basically running poorly. If you can get it above 2200 RPM it runs better. I have ordered and returned about 5 replacement modules that will not work at all. The unit currently on the bike has no part numbers or identification other than a Mitisibuchi logo. I am wondering if anyone else has experienced similar problems with replacement CDI's and if so what is the fix? So far I have not found a replacement CDI that will supply an pulse to the Ignition coil.
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...