Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

SLICKRICK

2000 Yamaha Bear Tracker - No spark. Please Help

Recommended Posts

so i got a 2000 yamaha bear tracker 250 and when i first got it, it ran fine once u finally got it started. well i narrowed that down to the intake tube was too long so i got oem parts and fixed that hoping bam there goes that problem well i get it all put back together and all of the sudden it will crank but no fire off. :aargh: so i remove the spark plug to make sure im getting fire and no dice so i put a new spark plug in and still no fire. so electrical problem but im lost as to where to start. :skeptic::confused: or how to test any of the electrical parts leading to the spark plug. please help i would sure like to get this thing running for my three year old for christmas. thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
    • By Randel1
      I recently read an article about restoring or at least improving the looks of faded and discolored plastic body parts. In the article it suggested using a 50/50 mixture of boiled linseed oil and paint thinner. You mix it up and apply it with a brush or rag to rub it in and remove the oxidation. I curious to find out if anyone has had experience with doing this and what was their short/long term results of doing so. I would hate to try it and find out that a few weeks/months down the road my plastic body parts self destruct.   
    • By mothrottle
      The VIN on my 2018 Kodiak 450 is not where it's supposed to be. I bought this used. Is there another "hidden" location where I can find it? Need the number for insurance co. Thanks in advance.
    • By Hondasher
      I picked up a 1997 Yamaha Big Bear 350 2X4 a week or so back in non running condition, apparently they said it needed a new carburetor or a battery, I cleaned the carburetor thoroughly and got it running on idle and without choke now and it shifts into all the gears even into reverse. Aside from making me bounce a little when trying to start out with a bit of throttle the shock suffice to say needs work. Anyways I made a video of it running and would like your opinions on it, as to how it sounds while running. It seems like it has a little whine I'm not sure why that is maybe someone can tell me what it is. Anyways here is the video.
       
    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
  • Similar Tagged Content

    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By tomlad
      hi all first post  just found forum and the manuals / wiring diagram BIG THANK YOU
      im struggling to find the vin number on my frame? I m told left side of frame , lower, nr. in front of the gear pedal ?? haven't found it yet , is it numbers stamped on the frame or a commission plate ??
      main prob. no spark no power to coil , off to study the wiring info I've just found
      thanks again. tom
    • By Bubblehead
      Have a 2000 Yamaha Grizzly YFM600FWA with no spark.  Checked the troubleshooting chart, and all checks were within specs.  CDI has part # 5GT-00  F8T36071.  Friend has a 1998 Grizzly 600 but his CDI part # is 4WV-00  F8t34671.  Are they the same?  Thinking about taking my CDI and put it on his ATV and find out if it works, but don't want to damage something if not interchangeable.  Thanks
    • By RevNate
      Trying to help a friend with his 2004 Yamaha warrior 350... It wasn’t getting a spark so we replaced the spark plug, cdi box and coil. Have tested the kill switch, checked fuse,  everything is good there. Monday (8-20-18) we installed a new stator and got spark, ran it around my trails for about half hour then put it up. Today (8-25-18) we went to go riding and it wouldn’t start, again getting no spark... can’t wrap our heads around what happened when we got spark back then a few days later nothing... any help would be greatly appreciated 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...