Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jr32560

2005 Polaris Magnum 330 - Running Badly

Recommended Posts

my nephew has a polaris 2005 magnum 330

sat for 2 years cleaned carb really good but it won't idle

or run wide open-back firing also any clues

check all lines and stuff for vaccum leaks seems okay~~

Share this post


Link to post
Share on other sites


if it backfires, it's getting too much air. check the intake boot from the carb to the motor for cracks ...

if you have some quick start, spray some around the boot, if it revs up, it's cracked ...

if not, adjust your fuel/air screw ...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

did check boot and did spray around all areas of the carb head hook up

cleaned the crap out of carb cleaner than most new ones

been rebuilding carbs for many years

soaked it sprayed it and blew everything with air

major confused on this one

why I'm here asking questions

he should have never let it sit for 2 years with this new crappy gas :(

I looked into the carb while running seems to as you try to rev it up sems as though it's spitting compression back into the carb? as you try to open the throttle~~~

also no adjustment screws on the carb other than idle

Share this post


Link to post
Share on other sites

a few got one running to the so called fuel pump

a few over flow tubes

miss the older ones 2 lines-- gas in-- over flow in case ya flip it

any clues on this he is selling it for $1300 but the guy wants it to run right

knowing him when it's running right he will keep it

he might try to out run my Honda 350 full time 4x4

on a flat out haul maybe-- in the woods he's toast :)

Share this post


Link to post
Share on other sites


i'm not the best with carbs, best i can do is up a manual for your viewing pleasure.

cheriah, a member here, has a polaris and is great with carbs. she would be more than happy to answer any question you have if you message her here ...

thanks for your input and the manual will have to get to another puter to see it- no pdf on this one :( not sure at this point it's carb issues~~ if you see my point--might be fuel pump issues? line -vaccum- could be a firing problem

maybe even a blocked exhaust--mouse nest~ seen a lot of crazy stuff in my years

as have you- we are about the same age so it seems on the info on here

good typing at ya bro

maybe someone else has had these problems and will chime in

many thanks ~~~~

Edited by jr32560

Share this post


Link to post
Share on other sites

Backfiring

G ETC or speed limiter system

malfunction

G Fouled spark plug or incorrect plug or

plug gap

G Carburetion faulty - lean condition

G Intake / Exhaust system air leaks

G Ignition system faulty:

GSpark plug cap cracked/broken

GIgnition coil faulty

GIgnition or kill switch circuit

faulty

GIgnition timing incorrect

GSheared flywheel key

G Poor connections in ignition system

G System wiring wet

G Cam lobe worn or Valve sticking

G Lean condition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Engine Runs But Will Not Idle

G Restricted carburetor pilot system

G Carburetor misadjusted

G Choke not adjusted properly

G Low compression

G Crankcase breather restricted

G Air filter restriction

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Tim Orr
      Installed new battery was told that’s what was wrong when hit start button I hear 1 click then nothing?  Can the battery just not have enough amps to crank the starter the first time ? I trickle charged it overnight thought it was enough!
    • By Reece Bowen
      x   just bought this expedition 425 and the Speedo needle does not work. The lights work for the shift indcator. So is this an electronic Speedo or cable? Is there a way to fix it or will I have to replace the unit? Thanks for any help you can provide.
    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By marcus23934
      I just bought a 99 sportsman 335. did some work to it got it running good my question is when I put a battery in it the atv starts and idles great once I give it gas it just spits and cuts out and will not ever clear up  thing is if I take the battery terminal off while its running it runs fine and no problem at all  could anyone help me out with what the deal is 
    • By Flipper Tiffany Roper Jones
      All I have been through everything. Bought brand new.
      Throttle safety switch 
      Cam and rockers
      ECM
      Carborator
      Stator
      Fuel safety switch 
      Battery
      Everything every forum has spoken of I've bought sealed airbox completely tight unplugged black wire on trans. I have literally done everything in the book.Checked oil today full of gas anyone no anything what might b wrong. Next I'm taking head off and making sure valves seat any ideas.
  • Similar Tagged Content

    • By gyminis
      i have a 2009 grizzly 700,replaced the fuel pump and filter,replaced the spark plug and checked the air filter for a mouse house! it runs then shuts down,wont stay running,does the fuel line need to be primed and air free to run properly or am i missing something obvious??????????????
    • By Nocluewhatimdoing95
      I have a 89 yamaha big bear. Sat for a couple years. Brought it in started it up and every time I start it, it will pop and than shut off. It won't stay running. Any ideas?
    • By NoviceNorseman
      Hi:
      I am looking for some help. I just bought a 2004 Can Am 400 quad that had sat for 2-3 years. I can start it if I spray some gas into the carb but it only runs a few seconds. I haven't been able to get it to continue. Any advice on what the problem might be and how I might follow it would be very much appreciated. It had about a quart of gas in the gas tank when I got it. I siphoned that out and put in new gas. This is my first quad so I'm quite new to this.
    • By wilcoxdillon
      I got it from a friend who messed with wireing rite next ro your left thigh when sitting on the wheeler he cut plugs I think but i cant figure it out please help!!!!
    • By Bigal700
      Ok i got a 1991 polaris trail boss 350 i bought from my neighbor and he didn't know what was wrong with it here the piston skirt broke off and dropped in the bottom end i ripped motor out and ripped it apart to get the pieces out and everything looks good so i put it back together it needed a key so i bought a new one well it didn't work so i bought one off a junk wheeler and it worked but wont shut it off i revs up so what could be causing this.
      And my transmission dont have high range what made this happen?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...