Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bobs66440

2002 Suzuki King Quad 300 - Idling Issue Resolved

Recommended Posts

Hi guys,

I dont post here much but I figured I would pass on some info in the hopes it will help someone.

I was having a problem with my KQ while plowing snow the other day. It would stall frequently while idling. Especially when stopping to switch to reverse or a forward gear. But it would run fine at anything above idle. My buddy came over to help me with it.

We determined that it was starving for fuel or dirt was stuck in the carb somewhere. After confirming that there were no clogged screens, filters or vacuum leaks anywhere, we disassembled the carb and blew out all the passages with carb cleaner and compressed air even though everything looked spotless.

Then we checked the pilot screw setting. Someone had already been in there as the plug was removed. We checked the setting and it was 2-1/2 turns out from the seat. We set it at an even 3 turns and put it all back together.

It now runs flawlessly with no stalling! I believe it was just a bit lean on the low end.

Anyway, hope this helps someone.:cheers2c:

BTW, this is my first season with this (or any) quad and I am AMAZED at its plowing ability for such a small machine!

Share this post


Link to post
Share on other sites


glad you got it working back to normal and thanks for posting your remedies.

it is so much fun plowing snow with a 4 wheeler, good excuse to get out and play !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
    • By Carl Edouard Denis
      Hello to al, ,
      First time poster long time ATV rider. I just go a used 2003 TRX650 got the card cleaned and it started up right away. ONly problem I am having is that its idling high. Any ideas as to wy this may be happening?
       
      CED
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By Arizona
      On one of the atv I recently purchased the neutral switch is bad, Any one ever replaced one.
      looking for some pics. I assume I need to remove the drive shaft to pull the cover foward
      to clear the gear shift shaft. Any easy ways to do this. So far have motor moved forward 
      all bolts out except nuts on drive shaft which are loose Thanks Az
  • Similar Tagged Content

    • By Jean de la Chevrotière
      View File Polaris 700 2002 Owner's manual
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
      Submitter Jean de la Chevrotière Submitted 12/01/2018 Category Polaris ATV  
    • By Jean de la Chevrotière
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
    • By priglmeier
      I own a 2002 Can-Am Quest 650.
      It will start if you massage the throttle a bit and it will continue to run. BUT if you let go of the throttle and try to let it idle it will always die warm or cold.
      It has Non-Oxy premium gas, a new gapped NGK plug, a new carb (as of today) and fresh fluids. After installing the new carb it runs exactly the same.
       
      I only have a few things that I have observed since the new carb:
      The choke still doesn't do anything. It has a good cable and it is hooked up. It on fully off. There is a cable in the top, front of the engine that splits into two connectors. The connected side is in the photo. The other side has the yellow banded section and is not connected. I do not see anything in range of this connector so I don't know if this is normal or not??? The original carb wasn't really dirty or clogged. I'll use it as a spare. I don't see this cable and connectors listed in the Can-Am shop manual. Looking for some help. I want to ride!


    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...