Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

raptor350

My cousin needs help with his Baja Extreme 300 please someone help

Recommended Posts

Ok My Cousin got his Baja Extreme 300 about 1 year ago, it ran if you jumped it, so we got a new battery. then it still needed jumped, so we just ignored it and kept jumping it. then it just stopped one day. so we needed to charge it for a couple hours then jumped it and it ran for about 100 yards then just died, and it wouldn't start again, i tryed starting it and it didn't even try, it made no noise at all, so my cousin had to push it all the way back to his house, so someone please tell me what you think is wrong with it.

And the 2nd Thing i need to ask is what is the Baja Extreme 300 closest related to cause i think it's a generic brand atv.Cause he wants to buy some after market ATV parts and plastic for it.

Cause my friend's Dad may be able to fix it and i want to know what's wrong with it first

PLEASE SOMEONE HELP US!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you changed the battery? Sounds like the battery is not holding a charge, which is very possible. It's only a year old, most likely it's a bad battery.

Here is the manual for that thing: http://www.bajamotorsports.net/Downloads/X300%20ATV%20Manual.pdf

Now, what is that close to, I don't know. But, Pep Boys sells those things...maybe they are servicing them.

Welcome to Pep Boys.com your services headquarters

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

9385913_des.jpg

You can also try:

Telephone 1-888-863-BAJA (2252)

Email [email protected]

Web Baja Motorsports

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

Share this post


Link to post
Share on other sites

Were just gonna take it to my friends dad who used to be a mechanic cause we couldn't figurer it out and neither did Pep boys.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ah...well maybe he can figure it out for you. Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey buddy, i got the same problem as you its NOT the battery and the charge it drains itself because of not enough power to run it, it could possibly be leaking onto 2 red wires with a plastic cap in the middle, that's your fuse, if that's broken from the acid you need to replace the connectors and fuse. jump starting it is hard on the atv so careful how you do it. Also if you haven't already, clean your gas tank it has debris in there from the plastic shavings and gets clogged in your fuel filter so flush the tank (have an experienced person help you) and replace the filter (Wal-mart $10 doesn't have to be the same) Next be careful with the fuel on/res/off valve it will break off after extended use, that might also have crap in it. if u have a dad/relative/friend who is good with Suzuki engines have them take a look and clear it out, it should run perfectly after that. Good Luck

Oh and btw. Since its a Suzuki 4stroke 300cc engine you can buy aftermarket parts, just consult a dealer before you purchase said parts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey raptor i have the same kind of atv like that and yes...that has happened to me too. but i had figured its not the battery or the starter it's the fuse by the battery becuz i was riding and then i had shut it off then went to start and i got nuthin so i pushed a back home a quarter mile away and i tried the fuse and next thing i knew it was running fine and still is :) if that doesnt work then i dont know wat to tell'ya. and ive hasd mine for two years

Share this post


Link to post
Share on other sites


raptor, check the fuse, i have this same atv and 1 of the wires is prolly grounding out on the frame. wen tht happens it blows the fuse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JCH
      Hi there
      I am in need of a manual for my KLF 300 Bayou 4x2 . I've found others on here for the 4x4 model, but was wondering if I need a separate 4x2 manual. Does anyone know?
    • By Ineedabrew
      Hello all,
      I have brought an 84 TRX 200 back to life and unfortunately whomever dug into it first removed the two trim pieces that go around the gas tank.  I was thinking someone on the site may have an old parts bike with these pieces lying around.....  If so, drop me a message and we can make a deal.  I just want to complete the bike!
      Thanks,
      Jason


    • By Adrian Ciotinga
      The title pretty much explains it all. When using the starter I can hear it spinning but not engaging the engine. The wheels also do not engage with the wheels when the clutch is out. The motor has compression if that helps.
      I am new to engine work and repair and I bought this quad with the idea of fixing it up (not knowing the full extent of the damage). The previous owner said it ran but sat for a year (I don’t believe that for a second after opening it up) and had bought a few new plugs and a starter motor, none of which fixed the issue.
      Any help would be greatly appreciated!
      I have attached a few pics of what I think could be wrong.




    • By Kevin Vlogs
      Hey Guys,
      I just bought my first Quad, a 2014 Sportsman 400 HO and want to replace the battery. It's not dead, but the voltage seems low and I'm not sure how old the battery is. What does everybody recommend for a replacement battery? Is there a difference that I should know about? I see Gel batteries, Regular Acid sealed batteries and a lot of different prices. Any help would be appreciated.
    • By Shane Stump
      Ok guys needs some help asap ready to set this thing on fire..thing would never start valves were tight i adjusted the calves to correct shims on intake n exhaust have plenty of clearance in between cam lobes n shims..problem is i done set tdc about 10 times now its dead on..will not fire one hiccup sprayed gas into carb while cranking n while not all it does is make a loud backfire n some flames come out. Its like valves are tight but  there not.idk how it could be firing wrong with it at tdc. I need help asap
  • Similar Tagged Content

    • By Ashton Crawford
      Hello everyone, i have 2000 Polaris Trail Blazer 300 I’ve been stumped on for weeks. I’m having a lot of issues starting the quad. I cleaned the carb spotless because I thought it was a carb issue and bought a new fuel line because it wasn’t getting fuel. The carb gets fuel perfectly fine now but it won’t start. The spark plug I a little worn out but it’s good enough for just one start. The only time it does “start” is when I spray starter fluid into the carb. But it never stays on. It’ll start for a bout a second then just die out immediately even if you’re giving it some throttle and the choke is on. I have no clue what I should do. If you need more information, have questions, or have any slight idea what the issue would be and how I could resolve it. Please reply ASAP. Thank you.
    • By Alan Callison
      OK ya'll.My son bought this thing and was told its a Kaw Bayou 300. Maybe. I cant find any numbers on it.The one tag I did find its so faded as to be unreadable. Its a long shot but maybe someone can help ID it. Thanks in advance.









    • By Jeff Wharton
      I have a 2000 Arctic Cat 300 4 wheeler. I have been having some carburetor issues. So i bought a new carb. Now I'm having these issues. The unit will start and idle fine, when i go to accelerate it wants to cut off. So i checked to make sure it was getting gas and the fuel filter will be full of gas and then once the carb opens the filter drains down and will not refill quick enough to run. So i checked to make sure gas was flowing to the filter and it is flowing fine through the line. I remove the filter and run the gas line directly to the carb and the engine idle fine and then it will run good as i ride it for about 10 minutes then it will start with the same issues again i cannot accelerate enough to move the 4 wheeler. Every time i accelerate the unit will cut off. What is wrong with this thing. My 400 Arctic Cat is doing the same thing except it will backfire, I'm lost i have tried everything i know to do, what am i missing here. Thanks for your help
    • By Maurais
      I’m looking for new replacement shocks (front & rear.) on my 1997 Kawasaki Bayou 300 2x4. New OEM shocks are upwards of $400. I haven’t pulled the rims off to check the eyelet to eyelet length but I’m hoping an expert on this site does know( I called Kawasaki direct yesterday and they were of know help.) Any technical help would be appreciated. TY fellow members. Vic
    • By scottj11
      Hello, how are you'ns doing? I'm in the process of tearing my Kawasaki Bayou down to fix a rattling noise and an oil leak. I'll probably be asking questions about this project. My step-son has an Arctic Cat 300, he was riding yesterday and when he turned it off it was running fine, but it won't do anything. The lights come on but it won't turn over or anything. Does anyone have any ideas on what might be wrong? TIA
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...