Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dave75

2005 Suzuki Eiger 400 Auto 4x4 - Wont Start

Recommended Posts

I was riding my wheeler the other day shut it off to go in for lunch and when I came back out to start it again all it would do is crank over. Tried a new plug but still nothing. I have power to both wires that go to the coil. I am wondering were i go from here?:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites


could be, i havent tried a new one yet..someone said it might be the cdi box, but holie cow thats spendy..

Share this post


Link to post
Share on other sites


I have an 07 eiger almost same sitUation I turned around in driveway and it died now have no spark just cranks but getting fuel to plug. Did u ever figure out what went wrong with yours?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Erik Plug
      Hi all,
       
      Picked up my first Brute Force yesterday. What should have been an awesome afternoon of riding turn a bit into a deception. As I was unable to really take it out for a test drive at the shop, I decided to buy it and agreed that I would take the test drive at home. 
      When giving full throttle I noticed that the Brute was choking and lost all of its powers. Faulty fuel pump most likely. 
      Called the shop and the are coming to pick it up and repair it and bring it back. Good service. Nevertheless feels a bit sour in the mouth as I was told it was a 100% good. 
      Need to have some patience I now before I can really start riding. 
      Cheers,
      Erik
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Chase Cook
      Hi I was riding my Honda the other day and I gave it gas for about a quarter-mile just flooring it and then it started to lose power. I pushed it about a mile home which was a pain in the butt but when I got home It still had gas, compression and spark. Do you think the timing jumped possibly?
  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By William Sims
      I have a 400 4by4 ,2005 green model,
      wounding how many different CDI boxes will work on it
       
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...