Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

X250sxman

1989 Suzuki LT250s - No Start

Recommended Posts

I bought this 250s from a friend, (along with a sweet ATC 70), but I am having all kinds of trouble getting this thing to run.

I rebuilt the carb, have strong spark and it is getting fuel. Seems to have great compression. I was able to push start it once or twice but my neighbor couldn't keep it running and trying to push start it destroyed the teeth of of both sprockets. Best I can do with the kickstart is to get a backfire when I drip a little gas in the cylinder.

Anybody have a good link to a service manual? I think the next thing to do would be to check the timing?? Not sure how as I don't see any inspection plugs anywhere on the cases.

Any input/help is greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thanks for the links!

I suspect the valves need adjusted and the timing may be off. I did have it started though(well my neighbor did when I was towing it behind my wheeler - but he kept accidentally letting go of the clutch while in gear and couldn't keep it running) and it seemed to revv up ok.

But now with the manuals I will have a little more guidance in getting the valves and timing set then I can go from there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Kayla Frieswick
      2001 Yamaha Wolverine new coil new solenoid switch new battery no spark
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...