Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

steve50

1986 klf300 bayou A1

Recommended Posts

Hi guys my bayou just stopped going the other day,I put a new plug in but still did not go,then all a sudden it went so I used it for about 30 minutes and it ran perfect.Now it will not start again,I have been trying for the last 2 days.I have checked all the electrics,it has plenty of spark,plenty of fuel,the valve clearances are good.It turns over fine just will not fire.Tomorrow i am goint to check the set up timing(i think thats what is called)If thats not it there is only compression left as I don,t have a tester I put my finger over the plug hole and it popped my finger so there is copmresion there maybe not enough though.

steve.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I checked the timing today and it looks ok so now I am stumped.Any ideas would much appreciated.

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yea plenty of fuel, I got a mate to have a look and he said there is not enough spark and what spark there is is irratic so monday I will go out and get a coil and hopefully that will fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks oxi but i think i found the real problem the spark plug hole thread is stripped, and as i have working on this i have found a lot of bolts that have been stripped so i think its time to scrap this lemon and spend a bit of money and get a good one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you are right but this bike has been nothing but trouble for me since i got it just 6 months ago and it has tested me to much,my own fault for not checking it out properly before buying.:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites


well I have decided to get a heli coil and see if I can get this bitch going,this maybe a silly question but besides the mounting and as long as they have 2 pins are all coils the same for quad bikes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got another after market coil today plugged it in turned the ignition on pressed the start button.......poof one destroyed coil,time to re-asses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brother Buddy Gardner
      Hello everyone! I recently purchased this quad for a mere 300.00 and it is pretty clean for the year. I bought it from a guy who bought it in a storage unit. He didn’t know anything about it. I got it home and noticed it did not have an ignition coil for the spark plug. I bought the ignition coil, a new battery, new CDI box, new starter relay, new safety neutral relay, new carb and so on... I got it to turn over, but when I pull the plug and check for spark I have nothing.. it has a non factory starter button that works when I push it and turns the engine over no matter if the key or stop switch is on or off..not sure what that’s all about, but it does turn over..just no spark at the plug. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • By Tom Pavlak
      Hi Everyone - Need some help.
      Got a nice little 220...clean machine. wiring is a mess. I have a diagram however, the one I have has 4 wires coming from the ignition switch not 2 like mine. So, I cant trace wires properly.
      There is a white one that runs to the Solenoid, and a brown wire...from the Ignition...I dont know where its supposed to go. Also, on the Solenoid, there are 3 wires..W to ignition, B to start relay and B/Y runs up to the front of the machine...and is not plugged into anything...and there isnt a "Mate" missing it. How do they plug into the 4 open shovels by the 20A fuse?
      I'm pretty sure my Lights and start switch/Lights are correct.
      Problem I cant get anything...new battery...cant get the start button to work, cant get any power to the lights or switches...so I know something is not grounded or..
      Any advice would be greatly appreciated.
      Tom
    • By 1911Neil
      I had a quad fall in my lap a couple weeks ago. The only things I knew about it was it was a Kawasaki Bayou 220, was in pretty rough shape and was free. I couldn't say no to a fun little project. I've been looking a different ATV forums gathering quite a bit of info and decided this was the one I wanted to join.
      Thanks to this forum, I found the VIN under about an inch of mud and cross referenced it to be a '98. It had been sitting outside for at least 5 years and was told it ran when parked, but had no brakes. Squirrels or mice had been chewing on the handlebar controls and it's generally just kind of beat up.
      So far, I've gone through the carb (not near as bad as I expected), freed up the brakes (will probably need new cables), replaced the spark plug, air filter, petcock and put a new battery in it.
      The gas tank had been empty and looked clean so I put some fresh gas in it and tried to crank it today. I got a neutral light, but the starter button did nothing. I tried pull-starting it and it wouldn't fire. I checked the plug and wasn't getting a spark. I started digging and found some potential issues and some definite problems.
      I have a wiring diagram I found on here but it's just a picture or scan out of a book and hard to read. I don't see a reference to a black/yellow wire, which is my first problem.
      First, it that a factory crimp? One of those wired looks like it goes to the connector in the 2nd pic. Is that just a spade lug type connector? I pulled on it with some needle nose pliers but it didn't seem to want to come off. In the 3rd pic, should there be a fourth wire?
      I've read through and bookmarked the threads Andrew Baker and Arizona have going but I figured I needed to start with these obvious issues first. I have lots of pictures, so if there is something else you want to see, just ask. If I don't already have a pic, I'll take one.
       



    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By chuckcnm
      Hi, just picked up a MOTO 4 YFM255 and want to replace the rear brake pads. How do I get to the back. Guessing I need to remove the brake disk, question any easy way to do this?
      Thanks
    • By mmgood
      Just bought a 1987 bayou 185 frame and body great shape but have to rebuild motor does any one here have a manual for a 1987 kawasaki bayou 185 ? if you you do please let me know.
    • By brad1
      I have a 2003 Bayou 250. Suddenly, it won't start with the start switch. No clicking, no neutral light on. It will pull start fine. The battery is new. Any idea what to look at first? Thanks.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...