Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Oldbugs

Reverse & neutral lights no workie

Recommended Posts

I've got an 02 ltf250f and it starts perfect, runs perfect, shifts perfect and looks perfect. The only thing is the reverse and neutral lights on the "dash" don't work, they've never worked since I've owned it about 3 yrs. now. I've checked the only two fuses that I could find, replaced both of the bulbs and kinda went around "jiggling" wires with no results. The fact that they don't work doesn't really bother me but my 8yo wants to start driving his sister around in I'd like him to be able to see when he's in neutral or reverse. Thanks Kelly

Share this post


Link to post
Share on other sites


there is the neutral/safety switch on the transmission with a single wire running to it, the wire could be cracked or broken. i would check that first ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx. I'll check that, also would the ltf250 ozark manual you have up for download basically the same as my ltf250f?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the high beam light work? If it doesnt you might have a bad ground for the dash. Just a thought.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sorry....I meant does the high beam indicator light work on the dash? There should be oil light, neutral, reverse, & temp. If none of them work it could be a bad ground.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Stacy Hanks
      I have  2000 Yamaha bear tracker 250 - igniton relay and starter relay both were replaced also the neutral switch indicator was replaced-- bike will not show light on for neutral or start when button is pushed
       
    • By Arizona
      Went shopping on Saturday, picked up another Kawasaki Bayou 220 and a Yamaha Timber Wolf 250
      I really should sell some of these but they are a lot of fun to find, fix and ride
      Of course neither of them run but that's part of the fun!  Az



    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
    • By Richard Barlup
      I have a honda trx200 and it starts fine when I use the starter button but won't start with the pull cord.     
       
    • By jim estes
      Just got a Terrapro, almost by accident. Does anyone know why it wont lock into reverse? I know reverse works because I can hand shift at the tranny. Its almost got to be in the linkage...any idea? 
  • Similar Tagged Content

    • By cavry
      Bevinsee P15D H6M LED Headlight Bulb For Kawasaki ATV KLF220 300 KFX400 KVF300
      I'm looking at replacing the headlamps on my 2001 KLF 300.  These LEDs are out of my experience range.  Supposedly they are "plug and play". 
      What problems am I not aware of? Other controllers, ballast? 
       
      Thanks, Cavry.
       
    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By Stoopidbot1
      These are amazing.
      http://www.youtube.com/watch?v=RJISYEbPF4E&feature=related
      http://www.youtube.com/watch?v=toTQvuZcJCM&feature=related
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...