Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Sign in to follow this  
marioweldinginc

Yamaha 2014 line up

Recommended Posts

Ok Im not a big Yammi fan but I was excited to see what all the hype was. Did anyone else fall asleep while viewing it? Yamaha dropped the ball making a big deal out of nothing

Anyone care to discuss?

Sent from my SGH-T989 using Xparent BlueTapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Topics

    • By Dimelol
      I have a 2003 Kodiak 450 that i purchased a while back with around 300 hours on it. It has never ran right from the beginning. Initially i thought it was just a carburetor issue because it was all clogged up from sitting for months. It has been cleaned, rebuilt, and taken off probably about 10 times troubleshooting this problem. I have quadruple checked everything including float height ect and it is set correctly, the jets are also brand new, needle and seat have been pressure tested as well. So after all of that I am convinced that the carburetor is not the culprit. I have an issue where the idle is very choppy, almost as if it is misfiring with a rich condition on top of that. I can use a brand new plug and run the machine for just a few minutes and it will be a dry and and coated in black carbon build up. The exhaust also has a strong smell at idle. I had trouble restarting it when hot for a while, but i adjusted the valves and it seemed to solve that issue. They were both way out of tolerance (tight). The weird thing is, outside of idle it seems to run pretty well. 
      So with all that being said I have ruled out the carb/valves/compression and moved on to the ignition and this is where i have a few questions about factory specifications. I guess the main question I have is, how strict are these tolerances? And could them being off by this amount cause the issue I am having? Do all three of these parts really need to be replaced? I would like to know before I spend the money on these new parts, and it not fix my problem. Below I will list what the specs were in the service manual along with the reading i got.  This is my first experience testing ignition components. I just found it odd that all 3 are out of spec according to the service manual.
      Spark plug cap resistance: 10 kΩ at 20 °C (68 °F)
      My Reading: 8.90 kΩ
      Primary coil resistance: 0.18 ~ 0.28 Ω at 20 °C (68 °F)
      My Reading: Fluctuated between 0.4 - 0.5 Ω
      Secondary coil resistance: 6.32 ~ 9.48 kΩ at 20 °C (68 °F)
      Reading was within the specified range.
      Pickup coil resistance: 459 ~ 561 Ω at 20 °C (68 °F)
      Reading was within specified range.
      Rotor rotation direction sensing coil resistance: 0.085 ~ 0.105 Ω at 20 °C (68 °F) 
      My reading was 0.3 Ω
    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By Stacy Hanks
      I have  2000 Yamaha bear tracker 250 - igniton relay and starter relay both were replaced also the neutral switch indicator was replaced-- bike will not show light on for neutral or start when button is pushed
       
    • By Shook
      Hi I have a 2000 big bear 400 and i just put a new carburetor on it and it idles fine but when you try to accelerate it sounds like it is going to die, so when it sounds like it is going to die I will give it more throttle then it will go just fine.
    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By Srx_Man
      Hey I own stock why Yfz 450 and I'm just looking to slap a turbocharger on it.. I was just wondering if they're pretty compatible with these machines it is the carburetored version Yfz 450. I have all the piping hook ups / kit that's threw HURON SPEED an i also have turbo lined up for it gt 12.. I was just wondering what else I need to make this work? I know i would need to up the Jets and stuff for starter but Is it just that simple or do I need blow off valves and like some time on regulator on it or so forth? Trying get ideal what i would need
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...