Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mb1968

Brute Force 300 Tires

Recommended Posts

2013 Brute Force, I believe the rear tire size is 22x10x10 !! I am looking to replace my rear tires on my my 4x2 B.F. 300 !! Seems like an odd tire size for the rear tires on my bike. My question is can I go 1" bigger, someway in tire size to where it would not affect bike performance ?? Seems like the 22x10x10 tire size is really odd !!! Thanks for any input !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


i am certainly no expert but will give ya my $.02.. i recently purchased an 08 BF. i went up an 1" in tire size. the BF is now sittin on some mud terrains. As with any increase in tire size (on any vehicle), if you dont re-gear, you will lose some performance. I have found that on my new Brute, the increase really didn't show a noticeable difference. However, if you had your bike on a dyno before the new tires and then dyno'd again after, i'm sure the numbers wouldn't lie. I'd say go for it! the BF has decent power and you wont notice a big difference in performance. good luck :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Erik Plug
      Hi all,
       
      Picked up my first Brute Force yesterday. What should have been an awesome afternoon of riding turn a bit into a deception. As I was unable to really take it out for a test drive at the shop, I decided to buy it and agreed that I would take the test drive at home. 
      When giving full throttle I noticed that the Brute was choking and lost all of its powers. Faulty fuel pump most likely. 
      Called the shop and the are coming to pick it up and repair it and bring it back. Good service. Nevertheless feels a bit sour in the mouth as I was told it was a 100% good. 
      Need to have some patience I now before I can really start riding. 
      Cheers,
      Erik
    • By bodon
      Anyone know what the fuse terminal marked UNSWITCH  does  .  Even with the key off it is causing a drain on my battery and I'm trying to figure out  what that terminal goes to.  It's a 10 amp fuse. If I pull it the "short" goes away.  Thanks in advance.
    • By Roy Anderson
      I have had a 2002 Suzuki King Quad 500 for almost a year. This is a question I’ve posted before, but likely missed the answer due to being new to the site. Here’s the issue. When in 4 wheel drive, especially in low range, especially when pulling a load downhill, I hear a lot of clanking in the front end. As if the front drive shaft was binding then unbinding. A friend who had a 1987 Dodge 4x4, told me all the noise his front end made when in 4 wheel drive was entirely normal. So, is this something I should worry about? I have all the bodywork and tank off right now doing a valve adjustment and carb rebuild. If I gotta do something, I’d like to do it now. Lastly, I’d love to find a carb tuning guide for this era of Mikuni. Haven’t tracked one down yet. Any thoughts of where to find one? Great forum. Have really enjoyed it so far.
    • By Jodawg1981
      How do i find out what carb came on a 06 suzuki ozark 250? Trying to get a new carb and need to know the model number or size. I know its a mikuni. Or if anyone has one let me know
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Ashton Crawford
      Hello everyone, i have 2000 Polaris Trail Blazer 300 I’ve been stumped on for weeks. I’m having a lot of issues starting the quad. I cleaned the carb spotless because I thought it was a carb issue and bought a new fuel line because it wasn’t getting fuel. The carb gets fuel perfectly fine now but it won’t start. The spark plug I a little worn out but it’s good enough for just one start. The only time it does “start” is when I spray starter fluid into the carb. But it never stays on. It’ll start for a bout a second then just die out immediately even if you’re giving it some throttle and the choke is on. I have no clue what I should do. If you need more information, have questions, or have any slight idea what the issue would be and how I could resolve it. Please reply ASAP. Thank you.
    • By Alan Callison
      OK ya'll.My son bought this thing and was told its a Kaw Bayou 300. Maybe. I cant find any numbers on it.The one tag I did find its so faded as to be unreadable. Its a long shot but maybe someone can help ID it. Thanks in advance.









    • By Jeff Wharton
      I have a 2000 Arctic Cat 300 4 wheeler. I have been having some carburetor issues. So i bought a new carb. Now I'm having these issues. The unit will start and idle fine, when i go to accelerate it wants to cut off. So i checked to make sure it was getting gas and the fuel filter will be full of gas and then once the carb opens the filter drains down and will not refill quick enough to run. So i checked to make sure gas was flowing to the filter and it is flowing fine through the line. I remove the filter and run the gas line directly to the carb and the engine idle fine and then it will run good as i ride it for about 10 minutes then it will start with the same issues again i cannot accelerate enough to move the 4 wheeler. Every time i accelerate the unit will cut off. What is wrong with this thing. My 400 Arctic Cat is doing the same thing except it will backfire, I'm lost i have tried everything i know to do, what am i missing here. Thanks for your help
    • By Maurais
      I’m looking for new replacement shocks (front & rear.) on my 1997 Kawasaki Bayou 300 2x4. New OEM shocks are upwards of $400. I haven’t pulled the rims off to check the eyelet to eyelet length but I’m hoping an expert on this site does know( I called Kawasaki direct yesterday and they were of know help.) Any technical help would be appreciated. TY fellow members. Vic
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...